Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İzmir’de olmazdı böyle şeyler…

İzmir Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biridir, kolay kolay arbede çıkmaz mesela buralarda, öyle kan davaları da yoktur, töre de işlemez; velhasıl gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde adı da geçmez!

Lakin son bir hafta içinde iki karı koca cinayete kurban gitti!

Detayları araştırmak ilgili makamların işi, ancak bir İzmirli olarak biraz fikir yürütmek istemekteyim:

Şöyle ki, İzmir çok fazla göç aldı, özellikle son yıllarda; biraz bilinçli olduğunu düşünüyor İzmirliler, zira Kadifekale gibi yerleşim birimlerine girmemiz neredeyse imkansız hale geldi!

Sebep: Bazı kişiler yerleşmişler, ya da yerleştirilmişler ve bir şekilde öyle bir sahiplenmişler ki giysileri, tavırları kendilerine benzemeyen insanları püskürtme eğilimi içerisindeler!

İzmirlilerin en fazla Karşıyaka - Göztepe arası ufak bir atışması vardır, yoksa yer sahiplenmek, insan seçmek gibi bir dertleri hiç olmamıştır!

Belki de bu nedenle zaten Kadifekale birileri tarafından sahiplenilmiştir; hani gücün sahip olmakla ilgili olduğunu düşünenler vardır ya…

******

İzmir’in en eski yerleşim birimlerinden olan Bayraklı da artık benzer bir sosyal yapılaşma göstermektedir; oysa biz bunlara hiç alışık değildik!

İzmir genelde emekli olan kesimin göçlerini alırdı, onlar da zaten İzmir’e yakınlık duyduklarından burada yaşamayı tercih ederlerdi; sonuç olarak sosyal doku bozulmadan herkes gül gibi yaşayıp giderdi…

Son yıllarda çok farklı göçler almaya başladı İzmir!

Göç edenlerin amacı huzurlu bir şehirde yaşamaktan ziyade şehrin sosyal dokusunu bozmak olduğunu varsayıyor birçok İzmirli; zira selamsız sabahsız sokakta yürümeyenlerin yerini dik dik bakan insanlar almaya başladı!

Gülümseyen insanların yerine çatık kaşlılar çoğaldı!

Belli ki uyum sağlamak değil istedikleri; Kadifekale, Bayraklı gibi istila etmek belki de niyetleri!

******

Hal böyle olunca, korkarım İzmir’in de adı sıkça gazetelerin üçüncü sayfalarında yer bulacak; adını sıkça duyuran iller gibi…

Peki… Kim ister böyle halleri?

İşte asıl önemli olan budur!

Yanıtını biliyorum ama söylemem, gerçi siz biliyorsunuzdur zaten!

******

Yağışlı bir hafta sonu var önümüzde, yine de hafta sonudur, keyfini çıkarmak gerek!

Tabii çatınız akmıyor, bulunduğunuz mahalle sular altında kalmıyorsa…

Sahi, İstanbul için yirmi milyon dolar harcanarak yapılması planlanan muhteşem projeye ne diyorsunuz?

Vallaha, vergilerimin böyle çarçur edilmesindense, dere yataklarında yapılan evlerin tavsiye edilip, güvenli araziler üzerinde konutlar kurularak yerleştirilmelerinden yanayım!

Bir de… Allah biliyor ya, Pakistan’a, oraya buraya yardım yapılana kadar önce kendi vatandaşımızın dertlerine çare olsak!

Yardım yapalım yapmasına da…

Önce kendi yaralarımızı saralım!

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..