Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de Şubat 2009 Etkinlikleri

İzmir'de Şubat 2009 Etkinlikleri
 

İzmir - Foto Gürkan


İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde İzmirli cazseverler 2-12 Şubat 2009 tarihleri arasında görkemli konserler izleyecek. Altıncı Uluslararası İzmir Caz Festivali başlıyor! Ayrıntılı bilgi http://www.izmircazfestivali.com 'dan edinilebilir. Bugün gişeye uğradım; henüz konuyla ilgilenmemiş hemşehrilerime, halen boş koltuk bulabileceklerini söylemeliyim. Latin ritmlerinden Fransız cazına, Grammy adayı vokalinden, Esbjörn Svensson'ın bestelerine değin yedi konser, üç çalıştay!

İzmir Sanat da, konser saatine dek yer bulunabilir salonuyla neredeyse haftanın her günü müzik ve tiyatro için perdelerini açıyor. Dün akşamki ''Mandolin Gitar Ensemble''da Ataç Aydın'ın mandolinini, Teoman Dalcı'nın değişik enstrumanlarla ritmdeki ustalığını, Allesker Abbasow'un gitarını dinledik; mutlu olduk, hele Allesker Bey'in zarif kızı Cemile de sahne alınca hafifledik. Piyanosunun klasik ve yumuşacık sesiyle elektroniklere eşlik etmesi gecenin sürprizi oldu. Aylık ve yıllık program www.izmirsanat.org.tr 'de.

Fransız Kültür Merkezi 2 Şubat Pazartesi günü saat 20:30'da gencecik bir müzisyeni izlemeye çağırıyor sizi: Dünyanın önemli gitaristlerinden Thibault Cauvin... Bilgiler http://www.frkultur.com 'da.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi DESEM, Büyük Salon ile Sinematek programlarını özellikli sinema filmlerine meraklı izleyicilere yönelik seçmelerden oluşturdukları için yıl boyunca en az haftada üç kez uğranacak önemli bir mekân, sayfası: http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=8473. Üstelik DESEM'de 28 Şubat ile 1 Mart günlerinde Japon Filmleri Festivali var: http://www.istanbul.tr.emb-japan.go.jp/consulate_t/izmirfilm2009_t.html

DESEM dışındaki diğer salonların filmleri
için http://beyazperde.mynet.com/232/Izmir-Sinema-Salonlari bağlantısına bakıyorum. Yeşim Ustaoğlu'nun ''Pandora'nın Kutusu'' bu hafta da İzmir'de başlayamadı. Woody Allen'ın Vicky Cristina Barcelona (Barselona, Barselona)'sı NY dışında çekilen az sayılı filmlerinden. Dış ses için, Javier Bardem için, Penélope Cruz'un oyunculuğunu izlemek için değer. IMDB notu iyi. Katalan ekinini görmeye, yaşamda arayışla ilgili çözümlemeler üzerine bir deneme okumaya, İspanyol fonetiğini bir şarkı gibi dinlemeye ne dersiniz?.. Peyton Reed'ın Yes Man (Bay Evet)'ine göre işimiz her ''zaman'' çok ama o ''zaman'' çok az. Kendinize ''Hayır'' deme hakkı tanımayı artık bırakıp ''Evet'' derseniz ne denli olumlu olaylarla karşılaşacağınızı görürsünüz. Yeni Jerry Lewis'imiz plastik yüzlü Jim Carrey kesinlikle bir ''mutluluk hapı''. Güldürmek için Recep ölçüsünde groteskliğe gerek kalmadığını anlatıyor bir yandan (Recep filmlerini küçümsemiyorum, karşılaştırmak amaçlı yazdım). Zooey Deschanel, bana yeni Meg Ryan olacak gibi geldi. Yenilerden Clint Eastwood'un Changeling (Sahtekar)'ı, John Patrick Shanley'in Doubt (Şüphe)'ı, David Fincher'ın The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi)'ı ile Bryan Singer'ın Valkyrie (Operasyon Valkyrie) adlı filmleri öncelikle görülebilir.

İzmir Goethe Enstitüsü (http://www.goethe.de/ins/tr/izm/ver/trindex.htm) ve İzmir Konak Belediyesi'nin (http://www.konak.bel.tr) işbirliği ile Alsancak Kültür Merkezi'nde kısa film gösterileri olacak, 2-3-5-6 Şubat tarihlerinde. Konu: “Tüm İnsanlar Özgür ve Eşittir". Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün son programında ayrıntılı bilgi bulunabilir: http://www.konak.bel.tr/haberler/subatkulturrehber.htm Alsancak Kültür Merkezi, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ile Güzelyalı Kültür Merkezi salonlarında tiyatro, okuma tiyatrosu, söyleşi, sergi, seminer, panel, konser, saydam gösterisi günlerini öğrenebilirsiniz. Program kapağında 8. İzmir Öykü Günleri de dikkatinizi çekecektir. 12-14 Şubat 2009 tarihleri arasında Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi, özel konukları ile bu etkinliğe ev sahipliği yapacak.

İzmir Türk - Amerikan Derneği TAD, 5 Şubat Perşembe için, programına Beatles parçalarını almış. Gitar sanatçısı M. Kemal Alpayım'ı dinleyeceğiz. Filmler, Dr. Nail Uygur saydam gösterisi, Üner Birkan'ın sunacağı ''Doğu-Batı Orkestrası Ramallah (Filistin) Konseri'' DVD gösterimi, sergiler ile diğer etkinlikler http://www.izmir-taa.org.tr/tur/programtr.htm 'de.

İBB Çetin Emeç Sanat Galerisi'ne 10 Şubat öncesinde uğrarsanız İFOD ve AFAD işbirliği ile düzenlenmiş olan Altın Kamera 2008 Sergisi gezilebilir. Bilmeyen hemşehrilerimiz için adres: 900 Sok.17 Hisarönü

Devlet Tiyatroları'nın İzmir'deki yedi sahnesinin de aylık programını görmek ve bilet almak için üzerine tıklayacağınız köprü: http://www.mybilet.com/dtgm.php?eventcity=119. Ayın sonunda, Antalya Devlet Tiyatrosu, Eli Saghi'nin yazıp Ali Meriç'in yönettiği Benim Oğlum Doktor adlı oyunlarıyla Konak Sahnesi'nde.

İZDSO 30 Ocak Cuma günkü programında "Şef İbrahim Yazıcı Sizlerle…". Yapıtları yazmayayım, boş koltuk kalmadı ama ayakta izleyebilirsiniz. Elektronik ortamda da bilet alınabilir ya, Kültür Park'a Lozan Kapısı'ndan girip gişeye uğramak daha güzel.

İZDOB da sizi https://secure.dobgm.gov.tr/dobgm.asp 'de bekler, çünkü bir ay önce satışa çıkan elektronik biletler, Elhamra'nın gişesine daha gidemeden üçüncü boyutta bitiyor! Bu ay Simon Boccanegra, La Boheme, Don Kişot ile Concerto Borocco var.

Halime Odağ Vakfı'nın ilginç etkinlikleri http://www.halimeodagvakfi.com 'da. En çok ilgimi çeken Psikanaliz ve Sinema Günleri... 26 Şubat gösteriminde Stanley Kubrick'in Full Metal Jacket'ı var, yorumlayan Ayhan Eğrilmez.

Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi (MÖTBE), Atatürk Kültür Merkezi, Kültür Sanat Evi ile 50. Yıl Köşkü etkinlikleri http://egeduyuru.ege.edu.tr/index.php?adi=Aylık 'ta yer alıyor.

Depo Durağı'ndaki Troleybüs Atölyesi’nin 21 bin metrekarelik alanında artık Ahmet Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'miz var. Görkemli açılışı sonrası, bugünlerde bu merkeze gitmek için bir nedeniniz daha olacak, İstanbul Modern Sanat Müzesi koleksiyonundan önemli yapıtlar sergileniyor.

İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde, ''Karadeniz Ege'de'' konulu fotoğraf sergisi gezilmeli. Fotoğraf sanatını sevenlere, Karadeniz renklerini görmek isteyenlere duyurulur.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV)
'de 14-23 Şubat 2009 tarihleri arasında Niko Guido Fotoğraf Atölyesi'nden 3. Boyut Fotoğraf Grubu'nun ''Sevgi Kareleri'' adlı sergisi izlenebilir (http://www.iksev.org). İKSEV'in düzenlediği 16. İzmir Avrupa Caz Festivali 2-13 Mart 2009 tarihleri arasında ama biletleri 16 Şubat'ta satılmaya başlanacak. Bilgi için http://www.iksev.org/izmir_festivali_bilet_satis_tr.php 'ye bakılabilir. Ben programdan AASSM gecelerini öncelikli seçtim: 2 Mart'ta Dee Dee Bridgewater & İstanbul Superband, 3 Mart'ta ''Yunanistan’ın Sesi'' Eleftheria Arvanitaki var. İKSEV Salonu'nda caz tarihçisi Francesco Martinelli'nin ''Charles Mingus Mirası'' seminerini dinlemek gerek. İki konser, İzmir Sanat'tan: 6 Mart'ta İzmir Kent Orkestrası ile 7 Mart'ta Açık Caz Orkestrası Atölyesi Final Konseri (bu konsere giriş biletsiz, davetiye ile yer numarası almanız gerekecektir). Ayrıca İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 11 Mart konserini merak ediyorum: Grupa Janke-Randalu ve Matthias Schriefl. En güzeli kombine bilet alıp festivalin tümüne katılmak.

Fotoğraf sanatçısı İFOD (http://www.ifod.org) Onur Üyesi Olcayto Caneri'yi yitirdik bu hafta. Değerli hocalarımdan birisiydi. Çevresinde halka olurduk, seçtiği fotoğrafları, içinde yayımlandığı dergi, katalog ya da diğer kaynaklarıyla birlikte bize gösterirdi, üzerinde konuşurduk. Times kapakları hala gözümün önünde... Sesi de, kişiliği de parlak; arı, bilge, zarif bir insandı. Sevenlerine sabırlar diliyorum. Işıklar içinde yatsın...

Sevgili İzmirliler, ay içinde sonradan duyurulan etkinliklerle (varsa) atlanmış olanları yazıma ekler, metni kendi içinde güncellerim.

Etkin, kıvanç dolu, sağlıklı bir ay geçirmenizi dilerim.

 
Toplam blog
: 101
: 2403
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

İzmir'den merhaba! İzmir'de, Göcek'te, Marmaris'te, Milas'ta, Söke'de, Bodrum'da sonra yine İzmir..