Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '09

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de yarış sönük geçecek

İzmir'de yarış sönük geçecek
 

Aziz KOCAOĞLU- Taha AKSOY


Beklenen açıklama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından geldi. Taha Aksoy İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AKP’den bir kez daha aday.

AKP’nin İzmir adayını merakla bekleyenlerdendim. CHP’de şans vermediğim Aziz Kocaoğlu’nun aday gösterilmesiyle AKP’ye bana göre gün doğmuştu.

Bir İzmirli olarak Tokatlı Kocaoğlu ile Erzurumlu Aksoy’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olması beni üzüyor. İzmir’i bilen İzmirlinin halinden anlayan bir adayı görmek isterdim.

Özellikle CHP’nin bu konuda iyi bir aday göstereceğini umuyordum. Yanılmışım. Taha Aksoy’a gelince Recep Tayyip Erdoğan adayına fazla güveniyor. 2004 yerel seçimlerinde DSP’li Ahmet Piriştina’nın karşısına çıkarıp ağır bir yenilgi almıştı.

İllaki İzmir’de görev alacak demiş olmalı ki Universiade 2005 Oyunları’nın İcra Başkanlığı Taha Aksoy’a verilmişti. Tepeden inme olarak.

Taha Aksoy’daki ısrarın sebebini anlayabilmiş değilim. Keza CHP’nin Aziz Kocaoğlu’ndaki ısrarını da…

AKP’nin Cemil Şeboy gibi ya da İzmir’de herkesin ortak beğenisi ve sevgisini kazanmış kişileri aday göstererek daha şanslı konuma gelebileceği gibi bir durum ortadayken; İzmir milletvekili Aksoy’u aday göstermesinin altında neler yatıyor olabilir?

Aynı durum inadına Melik Gökçek söylemi içinde geçerli haliyle…

Aziz Kocaoğlu’nun sönüklüğü; İzmir’i marka şehir yapamaması ve yapamayacak olması yakından da uzaktan da açıkça görülüyor.

Şartlar böyleyken İzmirli ne yapacak; AKP’ye inat olsun diye oyunu Aziz Kocaoğlu’na mı verecek yoksa İzmir için başkası mı diyecek? MHP’nin adayı olan Musavvat Dervişoğlu’nu da unutmamak lazım. Gerçi şansı yok ama adını analım, üçüncü aday olarak.

Açıkçası büyükşehirler arasında coğrafi konumu ve doğal yapısı ile farkını her şartta ortaya koyan İzmir’i böyle adaylara mahkûm eden siyasi parti liderlerine yazıklar olsun.

Genç, dinamik, liderlik vasfı olan, kentini iyi tanıyan, projeleri olan, şehri kucaklayabilen kişiler nerede?

Neden hep aynı kişiler etrafından dönüyor bu çark? Sorgulamak, tartışmak, konuşmak lazım…

Onu bunu bilmem ama İzmir’de bu yarış çok sönük geçecek. Laiklik ve laikliğe karşı olanlar gibi bir kutuplaşma ile CHP bu yarışta ipi göğüsleyebilir mi? Çok zor gibi.

AKP ve CHP’nin başa baş bir görüntüsü var. Bu kentin gelişmesi önündeki en büyük engel hükümetse en az onun kadar sorumlu olan bir başkası da CHP’dir.

Koltuklarınızı zamanı gelince bırakmayı bilirseniz; yenilere yeniliklere olan inancımızı arttırır, güvenimizi kazanırsınız. Ama ülkemizde bu anlayışın yerleşmesi için çok zamanın geçmesi gerekecek.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..