Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İsa Tolga HELVACIGÜL

http://blog.milliyet.com.tr/toginet

23 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

İzmir’de yaşananlar…

Sonunda bu da oldu. Hep bir kıvılcım hep bir gerilim bekleniyordu ve beklenen İzmir’ de gerçekleşti. Hiçbir zaman faşizmin yanında oldum ne siyasi görüşüm ne de dünya görüşüm buna uygun değil. DTP nin yaptığı sözde komünizmin altına saklanıp emperyalistlerin açık kışkırtmalarıyla yaptığı faşizmi de hiçbir zaman tasvip etmedim etmeyeceğim.

İzmir’de her ne yaşandıysa kimine göre oh iyi olsun kimine göre bela okutacak nitelikteydi. Ben olayın bu yönünü bir tarafa bırakıp daha gerçekçi bir şekilde sis perdesinin arkasındaki olan bitenleri göstermek istiyorum.

Bugün gelinen nokta ABD nin ve onun yardakçıları emperyalist yalakaların (bu yalakalar içimizden birileri) bizi getirmek istediği noktadır. Mustafa Kemal Nutuk adlı başyapıtında Sevr anlaşmasıyla kurulması öngörülen ve günümüze kadar gelen kürt devleti haritalarını kabul etmemiş Lozan antlaşmasında Mevzu Bahis bile edilemez diyerek geri çevirmiştir. Yani bugüne kadar söylenen Atatürk Kürtlere özerklik tanıyacaktı palavralarına bir kere inanmayalım, çünkü belgeleriyle mevcut. Buna rağmen bunlara inanmak isteyen varsa buyursun inansın. Milli mücadelenin meşalesi İzmir’ dir. İzmir’de yaşanan bu tatsız olaylar ise tam ABD nin görmek ve yapmak istediği BOP un bir parçasıdır. Aklı selim davranmakta fayda görüyorum. Bu tarz kutuplaşmalarla bu tarz kalkışmalar ya da saldırganlıklarla kendi kendimize yaparız. Ülkemizi de başkalarına bırakır hak vaki olunca da çocuklarımıza yaşayamayacağı bir ülke bırakıp bu dünyadan göçer gideriz.

Şimdi soruyorum kim binbir umutla dünyaya getirdiği çocuğuna böyle ülke bırakmak ister? Kötü senaryonun da kötüsünü yazalım. Bölünmüş bir ülkede kimler rahat huzur ve refah içerisinde yaşayabilir? Bu ülkenin bu coğrafyanın bölünüp kanla yıkanmasını istemiyorsak sağduyu davranıp biz bölmeye çalışanlara karşı kol kola girip beraber yüzlerine şamar vurmamız gerekir.

Ülke bölündüğünde etnik kökenlere ayrıldığında bizden olmayan bizi sömürmeye çalışanlar topraklarımıza ayak bastığında içi rahat eden Vahdettinler olacaktır. Bu Vahdettinlerin kim olduğunu hepimiz biliyoruz.

Türkiye sağduyulu ol düşmanını sevindirme…

 
Toplam blog
: 7
: 1721
Kayıt tarihi
: 11.03.09
 
 

1977 Balıkesir doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. Lisans eğitimimi Süleyman Demir..