Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '13

 
Kategori
e-Ticaret
 

İzmir'den e-ticaret yapmak

İzmir'den e-ticaret yapmak
 

Sanal Mağaza Ereyon'un bir katında çalışanlar


Türkiye'de bir çok şehirin bazı alanlarda farklılaşıyor. Örneğin Bursa'da Otomotiv sektörü çok gelişmiş, ama bunun yanında döner, kestane şekeri gibi yiyecekleriyle de ünlü. Kocaeli Rafineri ve fabrikalar, Manisa ovası çok verimli, birçok meyve ve sebzenin merkezi. Kısaca bana şehrini söyle o şehirde hangi işlerin yoğun olduğunu söyleyeyim diyebilirim.

Biraz megolomanlık olacak belki ama bundan 8 yıl önce ereyon.com.tr isimli bir sanal mağaza kurduk. ilk açtığımızda, "hadi canım, İzmir'den sanal mağazacılık mı olur, bütün ticaretin merkezi İstanbul, tedarikçiler de orada" dendi. Ama bal gibi olacağını 8 yıl içinde tüm Türkiye'ye ispat ettik. Ereyon'un bugün geldiği nokta çok çeşitli ürünler kategorisinde Türkiye'de ilk 3'de... Hedef kısa sürede 2. sıraya oturmak.

Asıl gelmek istediğim nokta, İzmir'in E-Ticaret'in merkezi olması... Bu konuda devletin ve Ticaret odalarının bu konuda İzmir'e destek vermesi. Çünkü İstabul'da da olsanız Van'da da lojistik ve kargo sorunu yok. her yere her ürün çok rahatlıkla 2-3 gün içerisinde ulaştırılabiliyor.

Ereyon 2 yıldır, 2011 ve 2012'de şikayetver.com'un verilerine göre e-ticaret kategorinde şkayeti en iyi yöneten site oldu. Yani şikayeti olan hiç bir müşterisinin şikayeti çözümsüz kalmadı. Buradan hem e-ticaretin İzmir'den yapılabilirliğini, hemde her türlü başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu çok net bir şekilde gösteriyor.

Bu yüzden e-ticaret yapmak isteyen firmaların merkezini İzmir'de kurarak çok rahatlıkla yapabileceklerini söyleyebilirim. Ayrıca Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi üniversitelerin bilgisayar programcılığından mezun bir çok gence de istihdam yaratmış olunur. 

İzmir'den yapılmayacak iş yoktur. Bekleriz

 
Toplam blog
: 61
: 1072
Kayıt tarihi
: 08.02.13
 
 

Cengiz Ülkü 1966 yılı Manisa-Salihli doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Salihli’de... Üniversite..