Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '13

 
Kategori
Haber
 

İzmir dün gece düşman çatlattı.

İzmir dün gece düşman çatlattı.
 

Türk yıldızları her zamanki gibi muhteşemdi.


 

 

 

O gece herkesin gözü yaşlıydı. O gece gönüller aşk ile doluydu. İzmirliler, hep bir ağızdan yırtınırcasına haykırdı adeta:  “ Bu vatan bizim. Göz koyanın gözlerini oyarız” demeğe getiriyordu.

KALPAKLI’DAN BU KADAR KORKULUR MU  BRE?!  Ayrımcılığa da okkalı bir şamar indi. Atanın M. Mücadele zamanında giydiği kalpaklı Türk Bayrağını, herkes balkonuna asmış, ellerinde, böğürlerinde, kalbinde taşıyarak kem gözlerin  gözüne soka soka , inadına inadına sesleniyordu. “Sıkıysa gel elimden bu bayrağı al ve yasakla” diyerekten. İktidardakiler Ata’yı sevmedikleri gibi, kalpaklı olanına zaten ifrit oluyorlar. Kalpaklı Ata’nın resimlerinden korkulur mu bre? Korkuluyor işte günümüzde.  Neymiş efendim, bayrak kanununa aykırıymış! Ört ki, ölem !

 

YÜZDE 50 HA !  İktidara göre milli mücadele de neymiş. Geçmiş, şeriat provaları ile gıdım gıdım su yüzüne çıkıyor zaten. Herkes o yüzde  50 nin yarısı değil miydi?  Onlardan başka ümmet tanımam diyen zihniyete, “Gündoğdu’da bir “Eşrefpaşa tokadı aşkedildi ki, balından yenmez!

İzmirli, bütün ilçelerin akını ile, bir kat daha coştu. Havai fişeklerle; gelmiş, geçmiş ve şimdiki  bütün  zulmetler aydınlatıldı. Yaratılan, kakalanmak istenen zulmetlere de birer Eşrefpaşa tokadı ile karşılık verdi bütün  gece.

ELEMTERE ŞİŞ, KEM GÖZLERE ŞİŞ:  Bütün ilçeler katıldı aydınlanma gecesine. Taaa, Urla sahillerinden, Konağa, oradan Bayraklıya, Karşıyaka’ya, Bostanlıya, Mavişehirlere kadar. Bir ışık seli, dur durak bilmeyen yürüyen meşalelerle el ele gönül gönüle tutunarak memleket sevgisini bir daha sere serpe, göz çıkara çıkara bir daha ortaya  koyuyordu İzmirli. Dallarda tüneyen kem gözlü, çirkef, salyalı, ağlamaklı ve iki yüzlü kargalar, barınamadı, Pılı pırtıyı toplayıp başka yere mekan tutmağa gittiler o gece.

Hey bre! Sen kimle aşık atarsın?! Öyle ya!  İzmirlilerin coşkusundan çok etkilendiğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm Türkiye’nin kurtuluş bayramını kutlayarak şunları söyledi:

“Bu kalabalık Atatürk sevgisinin göstergesi. İzmir varoldukça, İzmirliler varoldukça 9 Eylüller ilelebet kutlanacaktır. 9 Eylül gününü çakma ‘Dünya İzmirliler Günü’ olarak ilan etmeye çalışanlar, İzmirlilerden Gündoğdu Meydanı’nda cevabını almıştır. Diri olmak zorundayız. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak zorundayız. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Ne mutlu 9 Eylül’ü bize verenlere. Hepinizi sabahtan beri katıldığınız törenler için, bu coşkunuz için, bu inancınız için kutluyorum. Türkiye’nin en demokrat kentinden, Türkiye’nin en aydınlık kentinden, yani İzmir’den hepinize selam olsun”

TÜRK BAYRAKLI  KORTEJ , MUHTEŞEMDİ: Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Fener alayında Başkan Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu vatandaşlara karanfiller vererek kurtuluş bayramlarını kutladı. Gündoğdu Meydanı’na kadar büyük bir kalabalık ile birlikte yürüyen protokol mensupları, evlerinin balkonlarına çıkarak kurtuluş coşkusunu alkışlayan vatandaşlara da el sallayarak selam verdi. Türk bayrakları ile yürüyen kortej, kentte renkli görüntüler oluşturdu.

KANATLARIMIZIN ALTINDA:  Türkiye’nin gururu olan Türk Yıldızları ekibini de ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, katkılarından dolayı  teşekkür plaketi verdi. Türk Yıldızları ekibi de Başkan Kocaoğlu’na ekip fotoğraflarını hediye ederek, “Kanatlarımızın altında daima özgürsünüz” dediler.

İzmir’in dört bir yanından atılan havai fişekler ile  kent adeta bir gösteri alanına dönüştü. Büyülü bir ortamda hem havai fişekleri hem de  canlı müzik eşliğinde eğlencenin doruğuna ulaşan İzmirliler muhteşem bir bayram gösterisine imza attı

İZMİR IŞIL IŞIL:   Kent geneline yayılan kutlamalar Gündoğdu Meydanı ile aynı anda Karşıyaka, Güzelyalı ve Bayraklı’daki konserlerle sürdü. Saatler 21.00’i gösterdiğinde Körfez’in iki yakasında taraftarların yaktığı meşaleler ve havai fişek gösterileriyle İzmir adeta bir ışık seline büründü.

LAĞIM  FARELERİNİ, GÖRENİNİZ VAR MI?  Ve de İzmirli, İzmir’de yaşadığı için hep gururludur.  Dün gece gururu yine tavan yaptı. Herkesle kucaklaştı. “Gazamız mübarek olsun” edaları ile ve de "Tafra saça saça."  Lağım farelerinin  hepsi, aynı anda kayıptı o gece.

 

 

 

 

 


 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..