Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '12

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'e Kar yağdı

İzmir'e Kar yağdı
 

Sabah annem perdeyi aralayıp bahçeye baktığında bahçedeki beyaz misafirimizi farkedince kar yağmış olduğunu tüm aileye farkettirdi. Bir an inanamadım kalkıp bahçeye baktım ve bembeyaz örtüyle karşılaştım. İzmir'de 30 yılda ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştım.

Nasıl bir hikmet bilmiyorum ama kar yağışı insanda bir sevinç uyandırıyor.  Artık havadaki elektriği alıp insanı sakinleştirip neşelendiriyor mu nasıl bir sebebi var bilmiyorum ama her ne kadar hayat felç de olsa kar yağışı insanı sevindiriyor.

Hazırlanıp evden çıktığımda sokaktaki herkes sebepsiz gülümsüyordu. Tren istasyonuna inip trene bindiğimde, istasyona yolu uzun olan insanların üstlerinin tamamen karla kaplı olması bir nevi kardan adama dönmeleri trendeki diğer yolcuları gülümsetiyordu.

Kar manzaralarını izleyerek yola devam ederken, Alsancak durağında tren takıldı kaldı. Kar yağışının çilesi kendisini gösteriyordu. Yolda bir trenin kalması sebebiyle yaklaşık yarım saat bekleme yaptık. Tren tekrar yola devam ettiğinde, İzmir'in güneyine daha çok kar yağdığını, insanların işini gücünü bırakıp kar topu oynadığını seyrettik. Yaptıkları kardan adamın eline bira şişesi tutuşturup, ağzına bir sigara sıkıştırarak, böyle olur İzmir'in kardanadamı diyen gençleri izledik.

Havaalanına ofisime geldiğimde ise kar yağışı sebebiyle havaalanının tüm uçuşlara kapatıldığı duyurusu yapıldı. İnsanlar sokaklarda kar yağışının güzelliklerini yaşarken, havaalanındaki yolcular ise kar yağışının çilesi ile karşı karşıyaydı. Gidecekleri yere gidememelerine rağmen yolcuların çoğunun yüzünde bir gülümseme, telefonda neşeli bir ifadeyle İzmir2e kar yağdığı anlatımı vardı.

Bugün İzmir'de bambaşka bir heyecan sardı kenti. Tatildeki çocuklara en büyük hediye bu kar yağışı oldu. Bu güzelliğin tadını sonuna kadar çıkartalım, kimbilir bir daha ne zaman kar yağar.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..