Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Turist Rehberi Sinan Tortum

http://blog.milliyet.com.tr/turistrehberi

28 Aralık '06

 
Kategori
İzmir
 

İzmir Expo 2015' i hedeflerken

Güzel İzmirimiz, Expo 2015' i hedefliyor. Bu biraz da bence dev bir sahil kasabasına benzeyen, uyuyan İzmir 'in şaha kalkmasını sağlayabilir. Aslında bu uyanışın sinyallerini almaktayız: Önemli kısmı 2007-Ocak ayında açılmış olacak Çevre Yolu, demiryollarının rehabiliatsyonu ve Üçyol-Üçkuyular hattıyla genişleyen metro sistemi, yeni dış hatlar terminali, her yıl yenisi açılan alışveriş merkezleri ile İzmir gün be gün " uyanıyorum artık " diyor.

Biraz da tarihi dokusunu yeniden gün ışığına çıkarmalıyız İzmir' in.

Hayalim, Kadifekale' nin layık olduğu yere gelmesi, orada bulunan vatandaşlarımızın da katılacağı bir çözümle, gecekonduların kaldırılıp yeşillendirilmesi, Kadifekale' den Agora' ya yürüyüş yolu ve teleferik.... Bu arada stadyum ve tiyatro kazılarak gün ışığını görmeli... Smyrna Tiyatrosunda binlerce türk ve turist, Efes Tiyatrosunda olduğu gibi konser izlemelerini hayal ediyorum.

Bu arada Agora' nın önünü tamamıyla açalım, Kemeraltı' nı Bodrum' un ara sokaklarında gözlemelediğimiz gibi gece-gündüz faal bir yaşam ve eğlence merkezi haline getirelim.

Denizin kenarındayız, niye daha etkin kullanmıyoruz onu. Konaktan Urla' ya, Foça' ya, karaburun' a deniz yoluyla gitmeyi hayal ediyorum.

Son olarak, Tepekule Eski İzmir harabelerini layık olduğu konuma getirmeliyiz.

Sinan Tortum

Turist Rehberi

 
Toplam blog
: 19
: 4205
Kayıt tarihi
: 27.12.06
 
 

Norvecce-Ingilizce Turist Rehberi olarak, yaşadıklarımı, düşüncelerimi ve özlemlerimi iddiasızca ..