Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

İzmir Fuarı neden güdük kaldı?

İzmir Fuarı neden güdük kaldı?
 

Turizm konferansında "Anadolu Ateşi" nin gösterileri, salonda gösteriler yaptı ve çok alkış aldı.


İzmir, sessiz sedasız 17 ülkenin turizmcilerini, “Travel Turkey” fuarında, başarı ile birleştirerek, dünyaya mesaj saldı: “ Biz, her zaman, turizmciyiz ve turizmin emrindeyiz!”

TÜRSAB Başkanının ifade ettiği gibi “ Travel Turkey İzmir Fuarı”, böylelikle üçüncü yılını idrak etti. Geriye kalan 7 yıllık müddetin de uzatılabileceği sinyalini verdi.

Bu yılki fuarın çok debdebeli geçtiğini söyleyebiliriz. KKTC. Cumhur başkanının katılımı ile açılan fuarda Turizm Bakanı, çevre iller valileri, TÜRSAB Başkanı, onur konuğumuz olarak da Saraybosna Kantonu Başkanı D. Zvizdic vardı.

Başakan Kocaoğlu: Turizmde, 12 ayı, 365 güne yaymalıyız derken, C.Başkanı Talat Türkiye’nin kalkınmasından gurur duyarız demesi, duygulu anlar yaşattı.

Turizm Bakanı Günay, “ Travel Turkey” i, bir çocuğa benzeterek, gelişmeyi, aile büyüğü gibi gururla seyrettiğini söyledi. “İstatistiki rakamlarla Dünya Turizm Örgütünün 2009 yılı verilerinde önde gelen on turizm bölgelerinden biri, Türkiye’dir. Ve krize rağmen, zarar etmemiştir” dedi. Yani, bir bakıma Başbakanı tekzip etmiş oldu. “teğet” tabirini kullanmadığı görüldü.

Bakan devamla da, İzmir’de, Ege Medeniyetler Müzesi için 2010 yılı başında çalışmağa başlanacağını da sözlerine eklerken, Fransa’dan kurtarılan İzmir’li Apollo ve Jüpiter’in Fransızlarca İzmir’e geri yollanacağını, nedense atladı. Fransızlar, İzmir’de “Medeniyetler Müzesi” nin kurulacağı fikrini ortaya koyduğu için, heykellerimizin yollanılması kabul görmüştü. Bakan, bu konuyu neden atladı acaba dersiniz?

Ev sahibi Kocaoğlu, yol haritalarının belli olduğunu, kentimizi, sağlık, fuarlar kongre turizmi ile çeşitlendirmek istediklerini ifade ederek “Başbakanımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Travel Turkey , İZFAŞ, Hannover International ve TURSAB işbirliği ile organize edildi. Ermeni ve Tayland da dahil 17 ülke iştiraki sağlanarak 430 katılımcısı oldu.

Geçen yılki fuarda 324 firma katılmış, dört gün süreyle gerçekleşen organizasyonda, 34 ülkeden 12534 kişi ziyaret etmişti.

Fuarlar, bir milletin ticari damarları, malum. Amma, aklımıza takılan da şu. Niye normal fuarlarımız gün olarak kısaltılarak kuşa çevrildi? Bu konunun da bu konferansta konuşulması ve bunu iyileştirici çare gösterilmeliydi. Es geçildi. Ve de fuar için, bindiğimiz dalı kestik.

Fuarların Ege’deki fonksiyonlarının yanı sıra, iç turizmi hareketlendirmesi bakımından faydaları saymakla bitirilemez. Başkan Kocaoğlu, 365 gün turizm derken, bir yandan da İzmir International fuarının müddetinin kısalığını, görmezden geliyor. Bu, bir çelişki değil mi? İzmirli, bu kısa fuar günlerinden sonra pek rağbet etmez oldu. Ege ve diğer illerimiz de sırtlarını döndüler.

Ört ki, ölem !

Bir turizm konferansının ardından, bunları da düşünmeden edemedik.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..