Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '15

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına ilk defa, İzmir'de bir kadın seçildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına ilk defa, İzmir'de bir kadın seçildi.
 

 

 

          İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Geçerli oyların 210’nunu alan Misket Dikmen, 69 yıllık geçmişe sahip İzmir Gazeteciler Cemiyetinin ilk  “kadın” başkanı seçildi.

          851 üyeli İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu’nda 557 üye oy kullandı. Beş başkan adayının yarıştığı seçimli  olağan Genel Kurul’da; Misket Dikmen, Ali Ekber Yıldırım, Mustafa Oğuz, Deniz Kezer ve Yener Özkesen’in listeleri yarıştı.  Misket Dikmen’in listesi 210, Ali Ekber Yıldırım’ın listesi 166, Mustafa Oğuz’un listesi 126, Deniz Kezer’in listesi 43 ve Yener Özkesen’in listesi de 7 oy aldı. 2 oy boş çıkarken, 3 oy da geçersiz sayıldı. Misket Dikmen en yakın rakibi Ali Ekber Yıldırım’a 44 fark atarak seçimi kazandı.

           İki dönem boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanlığı’nı yürüten Atila Sertel, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, üyelerden helallik isteyerek, yeni seçilecek yönetimi şimdiden kutladığını söyledi. Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetimine gelecek kişilerin son 6 yıldır yürütülen mücadeleyi kararlılıkla devam ettirmesini dilediğini ifade eden Attila Sertel, şunları söyledi:

         ÇELİK GİBİ DURUŞ:     “6 yıl boyunca ailemden daha fazla zamanı mesleğimiz için, tutuklu gazeteciler için, basın ve ifade özgürlüğü için harcadım. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. 5-6 yıl hücrelerde tutulan, ceza çektirilen arkadaşlarımız için mücadele ettik. Biz bunları yaparken bazıları tarafından siyaset yapmakla, Ergenekon avukatlığı yapmakla suçlandık. Ama o dönemde çıkıp, yürümek lazımdı. Her iki dönemde de sağır bir kurbağa gibi kulaklarımızı tıkayarak yürüdük. Türkiye’de basının üzerinde inanılmaz bir kıyım, inanılmaz bir terör, inanılmaz bir baskılama var. Kim ki eleştiriyor? İşsiz bırakılıyor, cezaevine atılıyor, tehdit ediliyor. Türkiye basın özgürlüğü açısından en kötü dönemi yaşıyor. Buradan çıkacak yönetim kurulu buna hazırlıklı olmalı. Çelik gibi bir duruşu olması lazım. Gelip evinize bile girseler onlara karşı yürekli olunması lazım. Böyle bir yönetim gelmeli.” şeklinde konuştu

           Daha sonra Cemiyet yönetimine aday olan Misket Dikmen, Ali Ekber Yıldırım, Mustafa Oğuz, Deniz Kezer ve Yener Özkesen söz alarak yeni döneme ilişkin projelerini aktardı.

Kurulların ibrası ve 2015-2017 döneminin bütçesinin onaylanmasının ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma işlemi saat 18.00’e kadar sürdü. Genel Kurul’da beyaz (Misket Dikmen), sarı (Ali Ekber Yıldırım), turuncu (Mustafa Oğuz), kırmızı (Deniz Kezer) ve mavi (Yener Özkesen) listeleryarıştı.

          Biz de canı gönülden, seçilenleri kutluyoruz.

BAŞKAN DİKMEN KİMİR?       İzmir doğumlu olup, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1969 yılında Suat Taşer’in öğrencisi olarak TRT İzmir Radyosu Çocuk Saati programında görev almaya başladı. 1983 yılına kadar bu programla birlikte Radyo Tiyatrosu çalışmalarını sürdürdü. 1983 yılında girdiği sınavlarda başarılı olarak TRT Diyarbakır Radyosu’na spiker olarak atandı. 2010 yılında TRT'den emekli oldu. Meslek hayatı süresince radyo ve televizyonda çok çeşitli programları seslendirdi, metin yazarlığı yaptı, naklen yayınlar gerçekleştirdi, aynı zamanda yapımcılığını üstlenip sundu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde TRT’nin görevlendirmesiyle “Konuşma Eğitimi-Diksiyon” dersleri verdi. Ege Üniversitesi Radyosu çalışanlarının eğitim çalışmalarına katkıda bulundu. Halen Ege Üniversitesi Radyosu Radyo Ege Kampus - REK’in ve Ege Üniversitesi Televizyonu'nun Program Direktörüdür. Bazı dergilerde yazıları da yayımlandı. 2001 yılından bu yana İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi. Halen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Aynı zamanda Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeliği ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütüyor.

 

ESKİ BAŞKAN ATTİLA SERTEL, KAPSAMLI KONUŞMA YAPARAK  YENİ YÖNETİME YÖN VERDİ.

MİSKET DİKMEN, OYUNU KULLANIRKEN

BAŞKAN SEÇİLEN MİSKET DİKMEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPARKEN

GELECEĞİN MİLLETVEKİLİ  ATTİLA SERTEL OY KULLANIRKEN

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..