Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '10

 
Kategori
Blog
 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve biz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve biz.
 

Eski ve yeni başkanlar, TV ve gazete sahipleri, Bakan Vecdi Gönül ve Cahit Kıraç, 64 yaş pastasında.


İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 64 ncü yaşını, aile boyu körfez gemisinde turlayarak nostalji dolu bir gecede kutladılar. Misafirlerle birlikte eski ve yeni basın mensubu üyeler, verilen kokteyl ile, çizilen bu nostalji tablosunda eski günleri bir daha yâd etmenin mutluluğunu yaşadılar, yaşattılar.

Cemiyet Başkanı Atilla Sertel, misafirlerin her biriyle ilgilendi ve “İGC (İzmir Gazeteciler Cemiyeti) 64 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. Varoluşumuzu kutluyoruz ve bundan gurur duyuyoruz” diyerek alkışlandı.

Bu iş için tutulan ve körfezi turlayan “Bergama Gemisindeki” gazetecilerin yaş günü gecesinde renkli simalar vardı. Basın mensupları üyeler, İzmir’in Belediye Başkanları, onların basın büro sözcüleri, işadamları, gazete ve TV yöneticilerinin yanı sıra da M. Savunma Bakanı Vecdi gönül, vekiller ve eşleri hazır bulundu.

Pastayı, kapak resminde görülen Cahit Kıraç, Atilla Sertel, Vecdi Gönül, Sırrı Aydoğan, Erol Akıncılar (Eski Bşk), K.Yaka B. Başkanı Cevat Durak, Kamil Okyay Sundur, ve Selçuk Karaosmanoğlu, birlikte kestiler.

O gece, dost meclislerinde, Başkan Sertel konuşuldu. Siyasi kariyer aldıktan sonra başkanlığa talip olan, başkanlıkta da başarıdan başarıya yol alan Atilla Sertel, İGC’den ayrı olarak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı görevini üstlenmiş durumda. Bizim de kendisiyle kısa bir devre çalışmamız olan Başkan Sertel, kısa zamanda İGC’nin soyal çehresini değiştiren ve atılımlarla cemiyetin fonksiyonunu güçlendiren faaliyetleri, gıpta ile izlenmektedir.

Ve o gece herkes, Cemiyetin, muhtelif vesilelerle bir araya gelmesi ile, birlik ve beraberliği pekiştirmesi, güven duygusunu artırması bakımından yapıcı bulunduğu ifade edildi. Ve vesileler yaratılarak da böylesi sosyal faaliyetlerin sık sık yaratılması istendi.

Güzel bir geceydi. Kimileri, vapurun hücra köşelerinde, Çatalkaya’ dan batan Güneşin kızıllığı ile sarhoş olurken, patlayan flaşlardan yüzlerindeki memnuniyet belli oluyordu.

Bu gecenin röportaj resimlerine bakıp bakıp da iç geçirmedik değil. Milliyet Blog yazarları olarak, bir türlü dernekleşemedik. Milliyet İnternet yazı ailesindeki varlığımızı, sosyal konulara odaklayabilir, üyelerimize, yazıdaki gibi faydalı olabilirdik.

Bilmem, kendimi ifade edebildim mi?

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..