Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

İzmir'in beklediği bir ali'ydi, Allah verdi Binali!

İzmir'in beklediği bir ali'ydi, Allah verdi Binali!
 

internetten alınmıştır


Belediye seçimlerinde de çok yazdım...Türkiye'nin en Batı'sında oluduğu halde, giderek en geri kalmış şehri haline gelen İzmir için, Binali Yıldırım bir kurtuluş umududur, demiştim.

Hem mühendis kimliği, hem proje üreticiliği ve hem de hizmet adamı olarak Binali Yıldırım, İzmirin altyapı yetersizliğinden kaynaklanan sorunlarını çözecekti...Dahası, yatırım yapılmadığı için iş alanı kalmayan İzmir, yeni projelerle (1440 proje sunmuştu Binali Yıldırım) kafelerde ömür tüketen gençlere iş umudu olacaktı.

Gerek etrafımdaki insanlara, gerek sosyal medya kanalıyla, gerekse burada yazdığım yazılarla, hiç değilse bir kereliğine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Binali Yıldırım'a verilmesi için dil döktüm.

Ama olmadı...İzmir'de yine ideolojik Belediye Başkanlığı kazandı. Binali Yıldırım,Ulaştırma Bakanı olarak da İzmire çok katkı sundu...Belediye'nin yetişemediği/beceremediği bir çok işe el attı; metro projeleri, alt geçitler, barajlar...yapıldı.

Ne var ki, İzmirin kaybettiği 20 yılı geri kazanması için bunlar yeterli olmuyordu...Daha fazlası için de Binali Yıldırım gibi bir Başkan'a ihtiyaç vardı...Hem yatırımcı/projeci kimliği ile hem de Hükumete yakınlığı ile İzmiri yakasından tutup ayağa kaldıracak tek adamdı Binali Yıldırım.

İzmir'in kendine Belediye Başkanı seçmediği Binali Yıldırım'ı bugün Türkiye kendine Başbakan olarak seçiyor...Aslında Sayın Davutoğlu'ndan önce de Başbakanlık Binali Yıldırım'a yakındı...Ancak, dış politikadaki gelişmelerin öne çıkması Davutoğlu'nu öne çıkardı.

Bugün, Binali Yıldırım AK Parti Genelbaşkanlığını ve Başbakanlığı devralırken İzmir için de gün doğuyor. Bu sadece Binali Yıldırım İzmir Milletvekili olduğu için değil, Binali Bey'in seçim bölgesine ilgisiz kalmayan bir vekil oluşuyla da yakından ilgilidir.

Şundan eminim ki- İzmirlilerin çoğu da böyle düşünür- kendisine Belediye Başkanlığını çok gören İzmir'e el vermekten asla geri durmayacaktır yeni Başbakanımız...İşin aslına bakarsanız İzmir, siyasi anlamda hak etmediği bir ilgiye mazhar olacak...

Bu da büyük bir şans...Bir zamanlar, muhtar bile olamaz denilen siyasinin bugün devletin Cumhurbaşkanı ve muhtemel Başkan'ı olması gibi, İzmir'in Belediye Başkanı yapmadığı Binali Yıldırım da ülkenin Başbakan'ı oluverdi.

Bu nasıl talih ki, kısmetini teptikçe kısmet ayağına geliyor...İzmir bu anlamda büyük bir şans yakaladı.

Binali Yıldırım'ın öteden beri yakın olduğu Başbakanlığın, Ahmet Davutoğlu'nun bir parça "sorunlu" inişinden sonra olması biraz burukluk yaratıyor olsa da, Binali Yıldırım'ın kısa sürede duruma hakim olacağına ve aslında nasıl "profili yüksek" bir siyasi olduğunu göstereceğine eminim.

Bunun için sistemin Başkanlığıa doğru evrildiği bir zamanda Cumhurbaşkanı ile çatısmasına veya ondan roller kapmasına da gerek olmayacak...Binali Yıldırım, aslanlar gibi Başbakanlığını yapacak ve milletinin takdirini kazanacaktır...Yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır Binali Yıldırım'ın...

Memleketimiz ve milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..