Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '09

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'in Ezanlarına Ne Oldu?

İzmir'in Ezanlarına Ne Oldu?
 

.......Konak Camii / İzmir (www.fotothing.com).......



Yaklaşık üç ay önce bu sayfalarda “İzmir'in Ezanları” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Okuyanların ya da konudan zaten haberdar olanların çok iyi bildiği üzere; Güzel İzmir’imizde bir yıla yakın bir süredir, vakit ezanları merkezi sistemden okunmaktaydı. Ve Bence de çok isabetli bir iş yapmıştı İzmir Müftülüğü. Mevzuun ayrıntılarını ve naçizane yorumlarımı yazı linkine tıklayıp okuyabilirsiniz.


Ancak yaklaşık bir haftadır –belki daha da öncesinden- üzülerek gözlemlemekteyim ki bu çok yerinde uygulamadan vazgeçilmiş ve eski sevimsiz duruma tekrar dönülmüş. Yine her camii, kendi işini kendi halleder olmuş. Ve dolayısıyla o güzelim ezanlar, eğitimsiz bet sesli insanlarımızın eline ve diline kalmış.


Bu durumun olmazsa olmaz derecede elzem bir gerekçesi var mıdır, bilemiyorum. Ancak ne olursa olsun, İzmir Müftülüğü; önce aldığı kararın arkasına durmalı ve o isabetli uygulamalarına devam etmelidir.


Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgilere ulaşabilecek olursak ya da bu durumla ilgili açıklama-yorum-ayrıntı verecek değerli dostlarımız olursa buradan sizlerle paylaşmaktan geri durmayacağımı hatırlatıyorum.


Ve Kemeraltı Hisar Camii ya da Şadırvanaltı Camii’nden, merkezi yayından, eğitimli ve güzel sesli insanlarımız tarafından okunarak tüm İzmir minarelerinden kulaklarımıza ve gönüllerimize dolan mübarek ezanları yeniden istiyor olduğumuzun altını kalın bir çizgiyle çiziyorum.


Yarım doktor candan, yarım hoca imandan edermiş. Eğitimsiz ve bet sesli müezzinler de gönülden ediyor haberiniz ola.



İzmir'in Ezanları

Ve tüm "İZMİR" yazılarım için tıklayınız

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..