Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '12

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'in kaldırım taşları...

İzmir'in kaldırım taşları...
 

HATAY CADDESİ


İzmirliler olarak seçip Ankara’ya gönderdiğimiz vekillerimiz, kentin sorunlarına gerektiği ölçüde çözüm üretebiliyor mu?

İzmir işsizlikte birinci sıraya yükseldi. İşsizliğin azaltılması için özellikle AKP’li vekiller ne gibi çalışmalar yapıyor?

İktidar mensubu vekiller olarak, aradan geçen on yıl içinde İzmir’e ne gibi katkıda bulundular?

İzmir’in hangi temel sorununu çözdüler?

Hangi tesisleri kazandırdılar?

Narlıdere’de 2009’da dev bir sağlık merkezinin yapımına başlandı. 8500 metrekarelik kapalı alana sahip bu tesiste, 112 Komuta Kontrol Merkezi, Halk Sağlığı Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi gibi bölümler yer alacak.

Bu sağlık merkezinin 25 Ağustos 2010’da bitmesi planlanıyordu. Tesis hala bitirilemedi. İnşaat, ödenek yetersizliğinden kaplumbağa hızıyla sürüyor.

İzmirli vekiller bu işlerle uğraşacağına koltuk kavgasıyla meşguller.  Biri basının önüne çıkıp, ‘’Yerel seçimlerde 15 ilçeyi alacağız,’’ derken; İl Başkanı; ‘’Ne münasebet?  22 ilçe bizim,’’ diyebiliyor. 

Kentin birçok makro sorunu çözüm beklerken, mikro sorunlarla zaman geçiriliyor.

 AKP İzmir milletvekillerinden birini bile Meclis kürsüsünde, İzmir’in sorunlarını paylaşırken görmedim. İzmir’in sorunları ile ilgili bir çalışma yaptıklarını da sanmıyorum. Çünkü vekillerin ilgi alanı İzmir Büyükşehir Belediyesi. Belediyenin yaptığı çalışmaları izlemek ve denetlemek de vekillerin asli görevidir. 

Örneğin AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli belli aralıklarla demeçler vererek belediyenin çalışmalarını gündeme getiriyor.  Hatay İnönü Caddesi’nin kaldırım taşlarının rengi ve düzeni her türlü sorunun önündedir onun gözünde. 

İlknur Hanım İzmir’e döşenen kaldırım taşları nedeniyle Aziz Kocaoğlu’nu eleştirirken kendi partisine mensup başkanların hatalarını görmezden geliyor. İstanbul’da yapılan yanlış işleri ve halkın paralarının çarçur edilişini bizim bilmediğimizi sanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi’ni, 2006 yılında Çin malı granit taşlarla kapladı. Döşenen plakalar kısa sürede çatladı ve yerlerinden oynadı. Bunun üzerine Çin malı taşlar söküldü. Yerine yerli granit taşlar döşendi. Bu iş için bir inşaat firmasına  4.650.000TL+KDV ödendi.  Geçen gün yine İstiklal Caddesi’nin kaplamaları gündemdeydi.  Haziran ayında komple yenilenecekmiş.  İstanbul’un kaldırımları birilerinin kazanç kapısı haline gelmiş anlaşılan. İzmir'de yapılan yanlış bir iş varsa İstanbul'da katmerlisi var.

Eskiler ne güzel söylemiş: ‘’Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’’

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..