Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '15

 
Kategori
Haber
 

İzmir'in magazincileri, zaman tanımıyor."Bizler de Varız" dediler.

İzmir'in magazincileri, zaman tanımıyor."Bizler de Varız" dediler.
 

 

 

 

          Son yılların sanatsal aktivitelerinin başını çeken Egeli Magazincilerin resim sergisi, sanatsal bir coşku içinde, Sabancı Kültür Merkezi salonlarında yapıldı.

          Ege Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı, 85 eserin sergilendiği ve 14 gazeteciye ait resimler için ödül alanlara plaketleri verildi. Kokteylli gecenin ortalarına doğru yetişebilen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sertel, gecede, derece alanları kutladı.

     MAGAZİNCİLERİ BAŞI MEHMET KURT, GECENİN YILDIZI SPİKER SİMAY  İLE  KONUŞURKEN.    

          Müzikli ve kokteylli  gecede  sanatseverler,  doyumsuz tabloları zevkle incelediler. Yer yer oluşan topluluklar, sanat sohbetlerine daldılar.

          İzmir’in Alman Konsolosu Thomas Gerlach ve zarif eşi de vardı. Kendisine sekreterleri Nesrin Çetiner refakat ediyordu.  Konsolosun merak ettiği konular üzerine sık sık aydınlatıcı bilgi veriyordu.

          Gözümüze çarpanlar arasında, Aykut Fırat, misafirler arasında koordineyi sağlıyordu. Pek çok İzmir basınından gelenler olmuştu. Kimilerinin resimleri duvarları süslüyordu. Kimileri de arkadaşlarına destek vermek üzere gelmişlerdi.

         Bu resimlerin arasında Işık Teoman’ın köy evi ile Aykut Fırat’ın sudaki at tabloları beğenilenlerin arasındaydı.

GÜZEL TV SPİKERİ, BLOG MİLLİYET  OBJEKTİFİNE POZ VERİRKEN ( ALTTAKİ RESİMLERLER)

          Yazımızın içinde resimleri görülen  güzeli de o akşam, adet yerini bulsun dieye, hazır bulunanların da oylarını alarak bir “ Kokteyl” güzeli seçiminde güzelimizi seçtik.  İsmi, Simay Yaylalı olan güzelimizin İzmir SKY Muhabiri olduğunu öğrendik. Daha pek çok TV’ler vardı geceyi kameraya alan.

          Gözümüze çarpanlar arasında Hatay’dan bir tasarımcıya rastladık. Kendisi,  “Zeytin kostüm’ün” kostüm tasarımını yapan bir hanım. İsmi Arzu Şimşek. Resimlere dikkatle bakarak “renk uyumları” tespitleri yapıyordu. Sorduk “Neden” diye. O, renk uyumlarını, görsel olarak tablolardan beğenerek, hangi rengin hangi renkle uyum sağladığını, buradan tayin edebileceği sinyalini verdi. Hiç aklımıza gelmezdi hani. Defilelerde modistler görürdük elimdeki kalem ve kağıtla.  Mankenlerin kıyafetini o zarif çizgilerle çiziverirlerdi kaşla göz arasında.

          “Gözümüzün gördüğü” sloganı ile, İzmirli Gazetecilerin çalışma esnasında elde ettikleri fotoğrafların sergilendiği  fotoğraf kareleri çarpıcı ve zevkliydi. Hepsinin ihtiva ettiği  konular, yazılı olmasa dahi içindeydi

          İzmir Fotoğrafçılar Odası ve Kaya Prestige Cotering’in desteği ile işbirliği yapılarak 10. yapılan sergide  EMGD (Ege Magazin Gazetecileri Derneğinin) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt,  görsel şölenin 10 ncu yıl sergisi, davetlilerce beğeni kazandığının ifade edilmesinden sonsuz memnuniyet duyduğunu da ayrıca ifade etti.

          Böylelikle Magazin gazetecileri, emekli olsalar da, dağarcıklarındaki albümlerden el emeği ve göz nuru ile çekip  istiflediği karelerden münasip olanları  ayırarak sergilediler. “Harç bitti yapı paydos” a bir sünger çekerek, “biz, hala daha varız” demeğe geliştirerek, yine , onuncu defa sahne aldılar. “Biz de varız” demiş oldular. Eşek eşeği ödünç kaşıdığı bir devirde, böylelikle  hatırlanmanın yolunu, en nezih şekilde böylecene seçmiş oldular. sergi

GÖREVİMİZ, SANATSAL BİR GECEYİ YAZMAKTI. BUNUN İÇİN DE RESİM SERGİSİNDEYDİK. ORTA YERDE FARK ETTİĞİMİZ BİR SANATSAL KONU DA GÖZÜMÜZE ÇARPTI Kİ, ONU GÖRMEMEZLİK EDEMEZDİK. BİZİM BASIN MESLEĞİNDE VESİLELER YARATIP SIK SIK GÜZELLER SEÇMİŞİZDİR EL BİRLİĞİ İLE. İŞTE BU DA ZERAFET GÜZELİ OLARAK SALONUN BAŞ TACI OLDU. İSMİ:  SİMAY YAYLALI. iZMİR  "SKY TV." NİN SPİKERİ. O GECE O DA VAZİFELİYDİ. ,İŞTE BİZ DE VAZİFE İÇİNDEN VAZİFE ÇIKARDIK ANLAYACAĞINIZ. ( alttaki resimler)

 

BEĞENİLEN RESİMLERDEN BİRİ " BANYO YAPAN KADIN "

BAŞKAN ATİLLA SERTEL VE  HAYATI BOYUNCA HEP FOTO MUHABİRLİĞİ YAPAN AYKUT FIRAT

KOKTELYDEKİ GÜZELİMİZ  s i m a y ' IN  GÜZEL BİR POZU

GÜZELİMİZ,  BAŞKAN MEHMET KURT İLE, TV ADINA MÜLAKAT YAPARKEN

DUVARDAKİ RESİMLERDEN

SERGİ İÇİN HATAYDAN GELEN ARZU ŞİMŞEK, RESİMLERİ TEK TEK İNCELEDİ ( SOLDAKİ )  KENDİSİ TARASIMCI. KOSTÜM İMAL EDİYOR ATÖLYESİNDE. RENK UYUMU İÇİN FİKRİM OLSUN DİYE  GELİP SERGİDEKİ RENK UYUMLARINI TAHLİL EDİYOR.  HİÇ DE AKLIMIZA GELMEZDİ. YENİ BİR ŞEY ÖĞRENDİK. DÖNÜŞTE BUNU TASARIMLARINA YANSITACAK. RENK ARMONİLERİNİ BİRİKTİRİYOR HAFIZASINDA. NOT ALIYOR.ŞU RENK, ŞUNUNLA UYUMLU DİYEREKTEN

BUNLAR DA , SERGİDEN RESİSMLER

NEŞELİ GURUPLAR, NEŞE KÜPÜNE BATMIŞLARDI.

İZMİRİN ALMAN KONSOLOSUNUN EŞİ, SEKRETERİ VE KONSOLOS GERLACH

KOKTEYL GÜZELİMİZ HABER  TV SPİKERİ  SİMAY YAYALALI

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..