Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

İzmir-İstanbul arası feribotla 5 saate inecekmiş

İzmir-İstanbul arası feribotla 5 saate inecekmiş
 

Dün bir haber vardı gazetlerde. İstanbul-İzmir arası İDOBUS'le 5 saate iniyormuş. Şimdi bugünlerde moda oldu, daha hayata geçmemiş haberler heyecan yaratıyor. Olsun, insan umutsuz yaşayamıyor, biraz heyecan duymakta büyük fayda var.

Dünkü habere göre İDOBÜS'le birlikte 8 saat olan İstanbul-İzmir yolculuğu 5 saate inecekmiş. İstanbul'dan Mudanya'ya feribotla, Mudanya'dan da otobüsle İzmir'e gidilecekmiş. Bir yaya Beşiktaş-Kabataş'tan 2 ila 2.5 saatte feribotla Mudanya'ya, oradan da 2 ila 2.5 saatte otobüsle İzmir'e varacakmış.
 
İDO, yiyecek-içecek hizmetlerini de geliştirecekmiş.
 
http://haber.gazetevatan.com/istanbulizmir-idobusle-5-saate-iniyor/434906/1/Gundem
 
Bence çok güzel bir düşünce. Ülkemizde zaten deniz yolunu çok etkili kullanmıyoruz. İstanbul'a araç ile girmek ve çıkmak bir ölüm. Eğer trafiğin bir bölümü bu şekilde deniz tarafına kaydırılırsa İstanbul trafiği de bir nebze olsun rahatlayacaktır. Şahsen bu proje hayata geçirilirse İstanbul-İzmir arasındaki etkileşim de artacaktır. Cuma akşamı örneğin akşam 5-6 gibi İstanbul'dan çıkıldığında gece İzmirde'sin. Orta halli vatandaş için zamanın kısalması büyük bir kolaylık.
 
Tabii burada bu güzergah için hava şartları da önemli olacaktır. Belki olumsuz hava şartları bazı zamanlarda bu yolculuğa izin vermeyecektir. Böyle durumlarda güzergahlar da değişecektir. Bunun alternatifi de belki ileride Çanakkale'ye yapılacak olan boğaz köprüsü veya İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi arasına yapılacak "köprü geçişi" olacaktır.
 
Sonuçta her zaman hedef vatandaşın imkanlarını geliştirmek olmalıdır.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..