Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi

İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi
 

Her telden insanların cirit attığı yer


İzmir'de haftasonu geldiği zaman insanların gezmek için akın akın gittiği yerlerden biri de Alsancak semtidir. Kordonboyu, Kıbrıs Şehitleri caddesi, Fuarı, Mustafa Bey Caddesi, Gül Sokağı gece gündüz her telden insanların cirit attığı yerlerdir. Güzel kızları, yakışıklı delikanlıları, uçuk kaçık insanları, dünyayı umursamayan tipleri ya da çok umursayıp bir nefes almak isteyen insanları buralarda bol bol görebilirsiniz.

En kalabalık yerlerden birisi de Kıbrıs Şehitleri Caddesidir ve trafiğe kapalıdır. Restorantları, cafeleri, alışveriş merkezleri, mağazaları, kitapçıları, eski Rum evlerine sahip sokaklarıyla ve her telden insanlarıyla çok renkli bir caddedir. Muzaffer İzgü Sokağı, Gazi Kadınlar sokağı, Dantel Sokağı ve Bornova Sokağı gibi ünlü sokaklara sahiptir.  İzmir insanı kapalı mekanı pek sevmez, nereye gitse restorantların, cafelerin, pastanelerin yol kenarına konulmuş  sandalyelerine oturur. Her restorantın, cafenin, pastanenin, mağazanın kendine göre müdavimleri vardır.

Ben de Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde ailemle veya bir tanıdığımla gezdikten sonra İskender döner yemek istediğimiz zaman müdavimi olduğumuz  ''Öz Manisalı'' Kebapçı dükkanına gideriz.  Ne kadar değişik yer denediysek de Öz Manisalı'nın İskender Kebabının tadını hiç bir yerde bulamadık. Ara sıra  misafir götürdüğümüz  zaman mahçup olmuyoruz, lezzet konusunda onlar da aynı fikirdeler. Son on yıldır Alsancak semtinde İskender döner yemek istersek mutlaka oraya uğrarız. Servis hizmeti güzel, temizlik kurallarına uygun bir ortam, güleryüzlü personel, ve makul fiyatlar, yemek sonrası çay, kahve de eşantiyon, daha ne olsun. Siniriniz bozulmadan ağız tadıyla yemek yiyebileceğiniz bir yer.

Hizmetler sadece döner kebapla sınırlı değil ayrıca Manisa Kebabı, tavuk çeşitleri, köfte çeşitleri, daha bir çok çeşit kebap, çorba ve tatlı çeşidi var.

Acaba yeri nerede diye merak edenler için, Sevinç Pastanesi'nin köşesinden Kıbrıs Şehitleri Caddesine girdikten sonra sağ taraftan aşağı yukarı 200 metre yüründüğünde ''Öz Manisalı''  tabelası görünür.

Güzel ve neşeli günler sizin olsun.

Sibel Koçarslan

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..