Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İzmir Kitap Fuarı

İzmir Kitap Fuarı
 

Kitap Fuarı


Yurdumuzda her sene kitap fuarları düzenlenmektedir. 2016 yılında başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere 16 şehrimizde kitap fuarları açılıyor. Kitap fuarlarının açılış ve kapanış süreleri 3- 10 gün arasında değişmektedir. Kitap fuarları bazı kurumların desteği ve organize etmesiyle açılıyor.

Kitap fuarlarına kitapseverler büyük ilgi gösteriyorlar. Okuyucular, kitaplar ve yazarlar kitap fuarlarında buluşuyor. Kitap fuarlarında indirim ve imza günleri de oluyor. Kitap yazarları kendi kitaplarını satın alan kişilerin kitaplarını imzalıyor ve okuyucularla sohbet ediyorlar. Okuyucular kitap fuarlarına katılan şair ve yazarları yakından tanıma fırsatını buluyor. Şair ve yazarlarla konuştuklarında merak ettikleri soruları soruyorlar. Kitap okuyan kişilerin okudukları kitapların yazarlarla buluşması, onlarla konuşması, sohbet etmesi kitapseverleri mutlu ediyor.

Her okuyucunun beğendiği şair ve yazar değişebilir. Bakarsınız birisinin beğendiği bir yazarı başka biri beğenmeyebilir. Beğendiğini söylese bile. “Ben falanca yazarın kitaplarını okuyorum. O yazarın kitaplarını okumaktan zevk alıyorum.” diyebilmektedir. Okuyucu profilide değişebilir. Kimisi hikâye, kimisi roman, kimisi bilimsel eserleri, kimisi de tarihi roman ve şiir kitaplarını tercih edebilir.

2016 yılında İzmir’de 21. Kitap fuarı açılacak. Fuar Tarihi: 16 – 24 Nisan 2016 Fuar Web Sitesi: http://izmirkitapfuari.com Fuar Organizasyon: TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenleniyor.

Salihliden trenle 2 saatte, otobüsle bir buçuk saatte İzmir’desiniz. Manisa’dan daha yakın 30 dakika. Kitap fuarını görmek ve İzmiri gezmek istiyorsanız, sabah 9-10 gibi İzmir’de olmanız gerekir.

Kitapseverler İzmir’de 16- 24 Nisan günlerinde dokuz gün kitaplarla, kitap fuarına katılan yazarlarla buluşacak. Satın aldıkları kitapları imzalatıp, yazarları yakından tanıma ve konuşma fırsatı bulacaklar. Kitap fuarında kitaplarınızı aldıktan sonra zamanınız varsa İzmiride gezebilirsiniz.

İzmir’in tarihi ve turisttik yerlerini, ünlü kemeraltı çarşısını gezebilir, konakta tarihi hükümet konağını ve saat kulesini görebilir, deniz kıyısında bir kafeteryaya oturup çay ve kahvenizi içerken denizi, gemileri, balıkçıları seyredebilirsiniz. Konaktan feribotla Karşıyaka’ya veya Bayraklı, Alsancak, Pasaport, Göztepe, Üçkuyular, Foça’ya gidebilirsiniz. Sekiz tane feribot iskelesinden karşılıklı seferler yapılmaktadır. Kitap fuarından sonra şehir içi gezisi, deniz yolculuğu ve deniz havası insanı dinlendirir.

Ünlü kişi, yazar ve düşünürlerin kitaplarla ilgili sözleri:

İyi bir kitap, iyi bir arkadaştır.

Bernard de Saint Pierre

İyi bir kitap, gerçek bir hazinedir.

Bulwer Lytton

Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.

Seneca

Ben mutluluğu her yerde aradım; fakat elimdeki küçücük bir kitabı okuduğum küçücük bir yer dışında, hiç bir yerde bulamadım.

Thomas Kempis

Kitaplar, uygarlığa yol gösteren ışıklardır.

Franklin D. Roosevelt

Güneş dünya için ne anlama geliyorsa, kitap da benim için aynı anlama gelir.

Earl Nightingale

16 – 24 Nisan günlerinde İzmir kitap fuarında binlerce kitap sizi bekliyor.

Ne dersiniz sevgili okurlar?

Günlerinizin sağlıklı ve mutlu geçmesi dileğiyle hoşcakalın!

 
Toplam blog
: 58
: 809
Kayıt tarihi
: 09.10.10
 
 

Şiir ve makaleler yazıyorum. Yazılarım Salihli Sektör Gazetesinde yayınlanıyor. ..