- Kategori
- Türk Mutfağı
İzmir köfte tarifi
İzmir Köfte Tarifi
MALZEMELER:
500 gram kıyma
1 soğan
Yarım bayat ekmek içi
2 adet patates
3 adet domates
5 adet sivribiber
Kızartmak için sıvıyağ
1 adet yumurta
Tuz, Karabiber
izmir köfte
HAZIRLANIŞI:
Bayat ekmek içini bir kaba ufalayalım .Soğanı soyup rendeleyelim. Kıyma, ekmek, soğan, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım. Köfte harcından küçük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım ve uzun parmak şeklinde köfteler hazırlayalım. Patatesleri soyalım. Yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım. Elma dilimi şeklinde keselim. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp patatesleri kızartalım. Yayvan bir tepsinin kenarlarına dizelim. Aynı yağda köfteleri kızartıp tepsinin ortasına düzgün bir şekilde yerleştirelim. Sivri biberleri 2-3 parçaya keselim. Hafif kızartıp köfte ve patateslerin üzerine yerleştirelim. Domatesleri rendeleyelim ve 1-2 kaşık suyla sulandırıp köftelerin üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirelim.
Sıcak servis yapalım.
http://pratikevyemektarifleri.com/izmir-kofte-tarifi.html