Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'li : tek nefeste, tek seste birleşerek haykırdı: " Yaşasın Cumhuriyet ! "

İzmir'li : tek nefeste, tek seste birleşerek haykırdı:  " Yaşasın Cumhuriyet ! "
 

Fazla tarife gerek var mı? İzmirli her seferinde Atatürk'ün ve Cumhuriyetin candan dostu olmuştur.Onlar, her seferinde, her şartlar altında, bayrağına sahip çıkmıştır.


 

 

Van’da meydana gelen deprem nedeniyle Başbakanlık tarafından ülkemiz genelinde Cumhuriyet Bayramı  kutlama törenlerinin iptal edilmesinin ardından birçok yerde düzenlen Cumhuriyet Yürüyüşleri’nden bir tanesi de Karşıyaka’da yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne CHP milletvekili Mustafa Moroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, meclis üyeleri, muhtarlar, partililer,  çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri ve vatandaşlar katıldı

 Zübeyde Hanım Kabri’nde başlatılan yürüyüşte ellerinde Türk Bayrakları ile katılanlar yol boyunca İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar, Onuncu Yıl Marşı gibi marşlar söyledi. Hep birlikte “Cumhuriyet bayramı engellenemez, Türküz, Doğruyuz, Atatürkçüyüz, Susma sustukça sıra sana gelecek, Mustafa Kemal’in askerleriyiz” gibi sloganlar atanlara evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar ve yol boyunca bekleyerek alkışlarla eşlik edenler de destek verdi, sevgi gösterilerinde bulundu.

  Karşıyaka Çarşısı’na gelindiğinde ise önde büyük Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri eşliğindeki yürüyüşçülere binlerce kişi eşlik etti, destek oldu. Karşıyaka İskele önünden geçen kortej  Anayasa  Meydanı’na kadar devam etti. Burada karanfillerden oluşturulan Türkiye haritası içinde altı oklu CHP amblemi bulunan çelenk CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekili Mustafa Moroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve İlçe Başkanı Adnan Alabay tarafından anıta konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra kalabalık dağıldı.

 Bayrağa ve Cumhuriyet ilkelerine sıkı sıkı bağlı bir il olarak tanınan İzmir, bir gün önceki  Gündoğdu meydanında olduğu gibi tek yürek ve tek sesti.

 O İzmir’liler, İzmir’li olmanın haklı gururunu, bu vesile ile bir kere daha yaşadılar.

 Her İzmir’li;  tek yürek oldu, tek seste, tek nefeste birleşerek haykırdı, dağlar, taşlar denizler inledi: ” Yaşasın Cumhuriyet”

   

 

 

   

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..