Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '10

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'li Gazeteciler, yılbaşını karşıladılar bile

İzmir'li Gazeteciler, yılbaşını karşıladılar bile
 

İGC. Yönetim Kurulu Üyeleri, gecenin mimarları olarak " balo pastasını " böyle, birlikte kestiler


Yılbaşına daha 4 gün var. Ama gazetecilerin vakti yok. Tam yılbaşında onlar da eğlenirse, görevlerini kim yapacak? Öyle ya! Her biri yılbaşına görevli. Gazetecilik bu, şakaya gelmez

O bakımdan, bu günden itibaren bir araya geliverdiler. Geleneksel haline getirdikleri bir balo ile yılbaşını, daha önceden hep birlikte, misafir dostları ile kutladılar. Gecenin coşkulu atmosferinde, yine iş konuşuldu, yine anılar tazelendi, yine laf atmalar yaşandı, ve herkes memnun, bir arada doyasıya eğlendiler Kuşadasındaki otelde.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Geleneksel Yılbaşı Balosu, cemiyet üyeleri ve eşlerinin katılımıyla, konaklamalı olarak 24-25 Aralık tarihlerinde Kuşadası Pine Bay Otel’de gerçekleştirildi. İGC’nin organizasyonuyla bir araya gelen cemiyet üyeleri ve eşleri yeni yılı erken karşıladı, coşkulu bir ortamda bütün yılın stresini atma imkanı buldu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye 400 cemiyet üyesi ve eşlerinin yanı sıra, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak olmaj üzere tüm belediye başkanları ile, Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürü Fikret Sönmez, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun yönetiminde de olan Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Zonguldak da katıldı.

Gazetecilerin yakın zamandan beri yaptıkları bu erken kutlamalar, morali hayli yüksek bir atmosfer yaratırken, gazeteci üyeler, yeni başkanları Atilla Sertel’in sosyal faaliyete verdikleri önem de, gece boyunca vurgulandı. Bir üye “ Gazeteci olduğumuzu Atilla Bey döneminde daha iyi anladık. Bütün yıl yorulmuşuz. Gazetecilere bu imkanlar, daha önceden tanınmalıydı. Birlik ve bütünlüğümüze katkı yapacak bu gibi teşebbüsleri onaylıyorum. Başta Atilla Bey ve arkadaşları idare heyetine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hakikaten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Federasyon başkanı da olan Sertel’i, beraber çalıştığımız Güneş Gazetesi döneminden beri yakınen tanırız. Başkanımız; iş disiplini, yaratıcılık, sosyal konulardaki çıkışı ve ortaya koyduğu tavırların arkasında duran bir yapıya sahip olarak tanınıyor. Cemiyet başkanı seçilmesi de gayet doğaldı. Ve isabet de oldu. Bundan sonra İzmirli gazetecileri, her zaman olduğu gibi sosyal aktiviteler bekliyor. Ve cemiyet en parlak devrini yaşıyor.

Sertel’in, bilindiği gibi Anadolu Basınına kucak açması, onlara yardımcı olmak üzere giriştiği teşebbüsler de, Türkiye çapında yerel basın sahip ve çalışanlarını hem gururlandırmış hem de sahiplendikleri için de mutlu olmuşlardı. Ve bu teşebbüs, bir ilk’ti ve İzmir’den doğmuştu.

RESİMALTLARI (SOLDAN SAĞA)

1: Medat Şenay, Aylin Suphandağlı, Ali Rıza Karasu, Cahit-Berrin Kıraç, Misket Dikmen, Ali Ekber Yıldırım, Aziz Kocaoğlu, Ziynet-Atilla Sertel 2 Birsen Cevat Durak, Hasan Karabağ, Ayfer-Metin Solak, Mehmet Ali Çalkaya, Atilla Sertel, Ali Ekber Yıldırım, Aziz Kocaoğlu, Aylin Suphandağlı, Ali Rıza Karasu, Medat Şenay, Cemal Sevgi 3: Gecede meslek ustalarına da Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü verildi 4: Gecenin mimarları İGC Yönetim Kurulu balo pastasını birlikte kes 5: Mehmet Ali Dim-Yılmaz Karaca-İbrahim Erdoğan 6: Birsen-Cevat Durak, Atilla Sertel, Ali Ekber Yıldırım 7: Fikret-Selver Sönmez 8: Ayşin-Derya Akbıyık 9: Oya-Ercan Tatı 10: Meral-Çetin Gürel 11: Ali Ekber-Gamze-Ekin Yıldırım, Zeynep Rodoplu 12: Berna-Deniz Sipahi 13: Can-Aylin Suphandağlı 14: Hatice-Cemal Sevgi 15: Dilara-Merih Ak 16: Dilara-Ünal Ersözlü 17: Sebahat-Burçin-Ege-Ufuk Türkyılmaz 18: Ülkümen-İlknur Rodoplu

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..