Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '10

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'liler, düşlerindeki oyuncaklarla uyudular.

İzmir'liler, düşlerindeki oyuncaklarla uyudular.
 

Fazla söze ne hacet? Herkesin bir oyuncak düşü vardı. Düş de olsa sevindiler sevindiler. sevindiler.


İzmir’de bir düş gerçekleşti. Çocukların rüyalarındaki sevgilileri olan “oyuncaklar”, bir araya gelip, çocukların düşledikleri gibi ortaya çıkarak davetlilerin huzurunda, çocuklarla birlikte yerlerini aldılar.

İzmir’liler, çocuklarının rüyalarını süsleyen oyuncak dünyasının açılışında, birlikte çocuklaşarak, düşler aleminde gezindiler, çocukları ile birlikte düşlendiler, birlikte hülyaya daldılar, hatıralarını andılar

İzmir’ liler, anıları ile konuştular o rüyalarının oyuncaklar ile. Maziyi yâd edip çocuklaşırken, onların çocukları da, yepyeni düşler alemine, gözleri buğulu olarak katıldılar ver oyuncakların hepsine sarılıp “bunlar benim” diye adeta haykırmak istediler.

Bu gün (Pazar günü) olanlar oldu. Saat 14’ de büyük bir şölenle “düşler müzesi” açıldı Varyantta. ”Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesini açan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan “ Böylelikle bir düş gerçekleşmiş oldu. Ümran Baradan Hocamız bize güvendi, bu binayı bağışladı sanatçının ürettiği ve topladıklarını, tekrar topluma verme nezaket ve inceliğini göstermesi bakımından kendisine şükran doluyuz, dedi. Tartan ayrıca “Sunay Akın’ın destekleriyle de oyun ve oyuncak konseptiyle birleştirerek dünya çapında bir müze anlayışı yarattık. Müzeler, çağdaşlığın göstergesidir. 2010 yılında daha 5 müzeyi, bu kente kazandıracağız” dedi.

KİMLER VARDI? Uğur Dündar ve eşi vardı. Rahatsızlığı sebebiyle Ümran Baradan katılamadı. Gazeteci Sunay Akın, “ Başkan Tartan güzel bir fırsat yakaladı. Bu müze, dünyada 150 müze arasında ilk 50’ye girer. Toplumda medenileşme ve aydınlık yollarının yolu, müzeleşmedir. Kutlarım” dedi.

Açılışta kalabalık davetlilerle birlikte minikler de yer aldı. Türkiye’de ilk İstanbul’ da oyuncak müzesi kuran Sunay Akın, İzmir’de bu müzeye danışmanlık yapıyordu. Dünya milletleri, bundan 400 yıl önce bu tür müzeleri zaten açmıştı. Bu konsepte hız veren Tartan, yeniliklere, önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini açıkladı.

Miniklerin de yer aldığı açılışta, müzik eşliğinde pantomim gösterileri, pamuk helva ve macun satıcıları açılışa katılanların asındaydı. Çocukların çok heyecanlı oldukları gözlendi. Bir o köşeden, bir bu köşeye onlarla sarmaş dolaş olmak istediler sanki. Gözlerini irili ufaklı oyuncaklardan bir türlü ayıramayanlar vardı. Hele bir tanesi de “ O oyuncağı isterim “ diye tutturdu da tutturdu. Annesinin ise, yatıştırmak için tatlı bir telâşı vardı Ve bu durum, dudaklarda gülümsemeler yarattı.

Oyun ve Oyuncak Müzesinin ardından Mask ve Kostüm Müzesi, Ege Medeniyet, Folklor Müzesi, Şiir Müzesi, Çalgı ve Karikatür Müzesi ve Asker Atatürk Kıyafetleri Müzelerini de kısa zaman dilimleri içinde kente kazandırmanın mutluluğunu da hep birlikte yaşayacaklarını vurgulayan Tartan, 2010 yılının sonuna kadar 5 butik müzenin daha açılışında birlikte olacaklarını söyledi.

Ve de çok eminiz ki, çocuklar o gece, göğüslerine bastırdıkları hayali oyuncakları ile, en tatlı uykusundaydılar.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..