Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '17

 
Kategori
Güncel
 

İzmir Marşı

İzmir Marşı
 

LAPTA KASABAMIZIN, Avrupa Birliğinin katkılarıyla, yapılan, sahil yürüyüş yolu.


Nisan ayı gireli, İZMİR MARŞI, tek dinlediğimiz MÜZİK oldu. 

BİZ AİLECE, YENİ ÖĞRENMİYORUZ, TAA , İLKOKULA DAYANIR, TÜM MARŞLAR VE MİLLİ ŞİİRLER, ezberimizde...

ZATEN ÖĞRETMENİ BOL BİR AİLEYİZ. 

Gelelim esas konuya, ÜÇ yaşını, Mart ayında dolduran, en küçük torunum, Ayşegül,söylüyor, da yine söylüyor İZMİR MARŞINI. O söyledikçe, anne Tarih öğretmeni , onu, gözleri dolu, dolu dinliyor, hatta birlikte, el, kol hareketleriyle, MARŞI YAŞIYORLAR. You TUBE, günün her saatinde, dinlenir oldu.  

KIBRIS'LI  OLMAK BİR AYRINCALIKTIR ARKADAŞLARIM. YILLARDIR TÜRK OLARAK, BU ADADA YAŞAMA TUTUNUYORUZ. 1950 lerin, öncesine dayanır çektiklerimiz. ÇADIRDA MI YAŞAN MADI? Dağlardan, göç edip, köylerini arkalarında bırakmadılar mı? Yıllarca dış dünyadan koparılmadılar mı? HALA, BİR SAĞLAM ANLAŞMA YOK, HER AKLINA GELEN, BURAYI, BİLMEDEN GÖRMEDEN KONUŞUYOR. Yapmayın sevgili kardeşlerim, kalp kırmayın... Bizler de, artık insanca yaşamak, ve önümüzü görmek istiyoruz. Yanlış söylemlerle, ortalığı veryansın etmeyin. 

Sizlerin, VATANINIZDA OLMASI GEREKENİ, İSTEDİKLERİNİZDEN BAŞKA, BİZİM DE BU ADADA İSTEDİĞİMİZ,  değişik bir şey yok.  İKİ TOPLUMUN, EGEMEN YAŞAYACAĞI BİR ADA. 

AMA, GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE, UFUKTA BİR ANLAŞMA YOK... Nedeni de karşımızdakİ toplumun, yıllardır süregelen tutarsızlığı, vesaire, vesaire ... Konular zaten belli. 50 yıldır, bir adım ileriye gidemediğimizin nedenleri ise: DÜNYA MİLLETLERİNİN ÇIKARLARININ, HENÜZ, TAM YERİNE OTURMAMASINDANDIR.

Adacığım KIBRIS'TAN, SEVGİ, SAYGI VE SELAMLAR.

 
Toplam blog
: 172
: 228
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

1969 İstanbul Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü mezunuyum. 25 yıl İngilizce öğretmenliği ve bölüm..