Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '16

 
Kategori
İzmir
 

İzmir Metro, İzban… Metro dergisi

İzmir Metro, İzban… Metro dergisi
 

İzmir'de hayat beklenmez, kovalanmaz da. O zaten sizinle beraberdir. / Cemal Süreya Resim kendi arşivimden


Emekli olmam dolayısıyla pek sık binmesem de, her metro ile gidiş gelişlerde turnikeden geçerken (Metro dergisi) almayı unutmam…

Geçenlerde Poligon girişinde (İzmir Metro sayı 60) dergisini elime alıp perona indim. Oturduğum bankta trenin gelmesini beklerken göz gezdiriyorum. Aman efendim o küçücük dergi, dergi değil, sanki bilgi küpü.

Derginin kapağı; ” İzmir’de kar sevinci.”  Devamında, ”Ocak ayında bembeyez günler yaşayan İzmirliler hem şaşırdı hem sevindi…”

İkinci sayfa; “Börklüce ödülleri sahiplerini buldu. Karaburun Yarımadası’nda 600 yüzyıl önce yaşamış halk önderi Börklüce Mustafa’yı anma ve heykel yarışması…”

Üçüncü sayfa; “Unutmadık, unutmayacağız!” Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te hayatını kaybeden Türk basınının simge ismi Uğur Mumcu, katledilişinin 23. Yılında İzmir’de düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı…”

Bir sayfa daha çeviriyorum;  “Kimsesiz” değilsiniz” “Dolandırıcıların tuzağına düşmeyecekler.”

Devamla;  “İZBAN’da geri sayım. İzmir Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, 6 Şubat’ta açılacak olan İZBAN Torbalı hattı ile inşaatı devam eden Selçuk hattında inceleme gezisi yaptı. İZBAN Selçuk’la birlikte 136 kilometreye ulaşacak.

Diğer bir sayfada; “Fuar İzmir’e özel ulaşım.”

Bir sayfada; “Kültür sanat.”

Ve son sayfada; “Saat kulesi.  İzmir Saat Kulesi 1Eylül 1901 tarihinde, büyük bir kalabalık önünde çeşmelerinden su akıtılarak yapılmıştır. Günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ambleminde yer alan saat kulesi, son altmış yılda şehrin herkes tarafından benimsenmiş simgesi haline gelmiştir…”

Ve sayfanın altında, Mantıksal akıl oyunu, Sudoku.

Bayılırım bu oyuna evde çoğunlukla televizyon haber karmaşasından ayrılıp bir kenarda Sudoku çözmek, büyük mutluluk ve sakin bir yaşam…

Bu faydalı bilgiler içeren dergiyi biz şehir halkına sunan, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metro A.Ş. adına hazırlayanlara teşekkür ederim.

Şahin Özşahin

 
Toplam blog
: 1160
: 227
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Teknik ressamlıkla geçen çalışma hayatımdan sonra emekliliğini yaşayan bir kız ve bir erkek çocuk..