Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Spor
 

İzmir neden süperligde yok

İzmir neden süperligde yok
 

google alıntı


Her yönüyle örnek şehir olan güzel İzmir'imizin anlaşılamayan, bilinmeyen nedenlerle Türk futbolunda arzu edilen başarıyı bir türlü göstermemesi bir çok spor severi üzmektedir.

Dünya devletleri sporun bu büyük gelir pastasından pay sahibi olmak için, kıyasıya yarış içinde iken,Türkiye'de İzmir gibi bir ilimizin neden bu gelir pastasından pay sahibi olmadığı, ya da neden yarışa girmediği, ve gereken tüm çabaları göstermediği hayli düşündürücüdür.

Bu konu esaslı bir şekilde araştırılmalı. Türkiye'nin 3. büyük İli İzmir futbol takımlarının süper ligde olmaması hem İzmir'li futbol severleri, hem takım taraftarlarını, hem süper ligde oynayan diğer takımları üzmektedir. İzmir esnafı için  de büyük bir kayıp olmuştur.

Yıllar sonra İzmir'i süper liğde temsil eden, Bucaspor merdiven basamaklarına takıldı ve süperlige veda etti, birinci ligde oynamaya başladı. İzmir futbol takımları, süper ligde oynayan bir çok spor kulübünden daha eski tarihlelere sahiptir.

Karşıyaka spor kulübü 1912,

Altay spor kulübü 1914,

Göztepe spor kulübü 1925 ,

Buca spor kulübü 1928 yılında kurulmuş.

Bu takımlar kuruluşlarından bugüne kadar bir çokbaşarıya imza atmış olmalarına rağmen, nedense süperligde tutunamadıkları bir gerçek.

1971 yılında Akdeniz oyunları için inşa edilen 51295 kişilik kapasiteye sahip İzmir Atatürk stadyumu Türkiye'de mevcut en büyük stadyumlardan biridir. Böyle stadyuma sahip İzmir takımllarının birinci ligde oynamaları anlaşılır gibi değil. Bu konu enine, boyuna incelenmeli, nedenleri tespit edilmelidir,

İnsanın aklına yoksa İzmir'in süper liğde olmasını istemeyen çevreler mi var?.

İzmir iş adamları, spor kamu oyu, spor severler ve İzmir'i yönetenler bir araya gelmeli, bu konuda yapılması gereken, plan, proje, maddi ve manevi her türlü desteğin sağlanması gerekli.

İzmir'imizin en azından iki futbol takımı ile Türkiye süperliginde oynaması sağlanmalıdır.

İzmir'in bunu başaracak güçte olduğuna yürekten inanıyorum..

 

 

Saygılarımla..

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..