Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '16

 
Kategori
Resim
 

İzmir Türk Amerikan Derneği'nde, sanatsal bir gece yaşadık.

İzmir Türk Amerikan Derneği'nde, sanatsal bir gece yaşadık.
 

İzmir Türk-Amerikan Derneği'ndeki Emel Özkanat ve Özgür Şanlı’nın resim sergisi, nezih ve sanatsal bir ortam içinde yapıldı. Ressamlarımızın eserleri, büyük bir beğeni kazandı. Kokteyli sergide sanat camiasından da tanınmış kişiler o gece hazır bulundu

.

         Emel Özkanat, İzmir doğumlu fakat, kökeni  Balkanlar olduğu için, oranın yaşam kesitlerinden nesnelerin ağırlık kazandığı konu ve figürlerin, resim sanatına apayrı bir değer kattığı da, bu sergide görüldü. Doğadan esintiler, salonda bir fırtına etkisi yarattı ve rüzgarı ile izleyiciler, anılara doğru sürüklendiler. Neden mi?  Çünkü resimlerin başından ayrılmadılar ve hep o resimlerin altında  poz vermek istediler fotoğraf çekimlerinde.

         Emel Hanım, Vildan Işık, Sevgi Gür, Özgür Şanlı ve A. Rüştü Doğan’dan resim eğitimi aldı. Sanatçı,  aynı zamanda Sanat ve Yaşam Derneği üyesi olup, natürmort, peyzaj ve portre resimleri, daha ağırlıklı olarak sergilenmektedir. Ve kendisi, yansıtmacı bir anlayışa sahip olarak mesleğini devam ettirmekte ve üretmektedir.

         Öte yandan  Özgür Şanlı ise, Kayseri Erciyes Üni. Güzel Sanatlar Fakültesi, resim ana sanat dalında lisans eğitimini tamamladı. Öğrenimi boyunca yerli ve yabancı prof. lardan ders aldı.

       

         Şimdiye kadar yurt içi ve dışında dört kişisel sergi açan Özgür Şanlı, 20 den fazla  karma resim sergilerine katıldı. Soyut ve soyutlamalar yapan sanatçı, “biçimci” anlayışla işler üretmektedir.

         Plastik ve kavramsal olanı önemsemekte, sanatın çağdaş olma hali, sanat ideolojisi, sanatın kavramsal sorunsalı gibi başlıklarla ilgilenmekte olan sanatçı Özgür Şanlı’nın, ulusal ve uluslar arası koleksiyonlarda eserleri bulunuyor. Ve çalışmalarını İzmir’de devam ediyor.

        Doyurucu ve sanatsal bir sergi seyrettik.Kokteylde usta ressamlar, ve ünlü fotoğraf sanatçısı Hüseyin Gengönül de vardı. Bir ksım fotoğraflara da katkısı oldu. Teşekkür ederiz.  Herkes memnundu. Kokteylli gecede sanatseverler eserlerin övgüsünü kendi aralarında bitiremeden keyifli bir gece yaşadılar.

         Sergi 29 Ocağa kadar aynı yerde açık kalacak.

 

 

https://sconten

 

SANATÇILARIMIZ öZGÜR ŞANLI VE EMEL ÖZKANAT

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..