Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '09

 
Kategori
İzmir
 

İzmir ve İzmir'li, "yanıp tutuşuyor!.."

İzmir ve İzmir'li, "yanıp tutuşuyor!.."
 

Bu festival ateşi, hiç sönmesin.


İzmir; Festivaller şehri oldu ve festivallere doydu. İzmirli, festival ateşi ile yanıyor, tutuşuyor. İzmir ve İzmir'lilerin bu sıralar ateşi yüksek. Ve bu ateşle yanıyor. Sonbaharla birlikte ruhlara dolan festival zenginlikleriyle şölenlerin güzelliği de, ayrıca şehre damgasını vurdu.

İzmirli, kendisine sunulan festivallerin biri bitmeden, bir diğeri başlayan şölenlerle, “nerede çalgı, orada kalgı” diyerek şölenden şölene koştu, bir coşku seli halinde bir arada gecesi ayrı, gündüzü ayrı bir arada güzel vakit geçirdiler.

Yedi düvelin dansçıları, jimnastikçileri, halk dansçıları, folklorcuları ve Anadolu Ateşinin renkleriyle uçan İzmirliler, bir coşku seli halinde, şenliklerden şenliklere koştular. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı bir arada güzel vakitler geçirdiler.

Karşıyaka’dan sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı Uluslar arası Jimnastik Festivali, İzmir’in Gündoğdu ve K.Yaka girişlerinde yapılan gösterilerle başladı.

Atatürk heykeline çiçekler konulduktan sonra Federasyson Başkanı Örsel “ Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederek Jimnastik Olimpiyatlarının gelecekte İzmir’de yapılması dileğinde bulunarak “İzmir güzel şehir, buna lâyık şehir, bir gün bunu yapacak” dedi. Dansçılar platformlarda bir fırtına gibi estiler.

Uluslar arası İzmir Jimnastik Festivaline bu yıl ,Türkiye’nin yanısıra Almanya, Slovakya, Slovenya, Litvanya, ve Myanmar katılıyor. Toplam 452 dansçı aktif rol alıyor.

Öte yandan Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle ilk kez 1935 ve 1936 yıllarında düzenlenen Balkanlar Halk Dansları Festivalinde İzmir B.Şehir Belediyesi, K.Yaka’da da festival coşkusu yarattı. Ayrıca Anadolu ezgilerine uyarladıkları tempolu dansları ile adeta nefesleri kesen Anadolu Ateşi grubu, alkışlar aldı. Şölene, İzmir B.Şehir Belediyesi, Mersin ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi Halk Dansçıları ekipleri ve Lituanya dansçıları katıldılar.

Yerli ve yabancı konuklar ziyaretlerinde, kendi yörelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri de sundular. Özellikle Çanakkale ekibinin hediye ettiği Truva Atı ile Myanmar’dan gelen dansçıların getirdiği şemsiyeler dikkati çekti.

Beşincisi yapılan Balkanlılar Halk Dansları Festivalinde Anadolu Ateşi topluluğunun sergilediği oyunlar tek kelime ile muhteşemdi. Bu gösterileri haklımızla beraber, konuk ekipteki misafirler de beğeni ile izlediler.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..