Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '12

 
Kategori
İzmir
 

İzmirde "Dünya ezgileri", sahneleri yakıp geçti.

İzmirde  "Dünya ezgileri", sahneleri yakıp geçti.
 

İGC Başkanı sertel ve Orkestra Şefi M.Ali Gevrek.


Türk Dünyası ezgileri aynı sahneden yankılandı Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerine verilen özel konserde gazetecilere müzik ziyafeti çekildi.

Azerbaycan, Uygur, Özbekistan, Makedonya, Kıbrıs, Erzurum, Kars, İstanbul ve İzmir yöresinden seslendirilen şarkılarla izleyiciler kültürlerarası müzik yolculuğu yaptı. 

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Şefi Mehmet Ali Gevrek yönetimindeki koro, yüzlerce yıllıkTürk ezgilerini aynı sahnede buluşturdu.

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Cemiyet üyelerinin ilgisi yoğun oldu. Seslendirilen şarkılara gazeteciler hep bir ağızdan eşlik ettiği konsere, müzikli bir dans olan Aşuk ile Maşuk’un gösterileri renk kattı. KADIN EFELER Konser kapsamında sahneye çıkan kadın efeler, gecenin en büyük sürpriziydi. Üç genç kızın oynadığı “Zeybek” izleyicilerden büyük alkış aldı.

Birçok yöreden ve Türki Cumhuriyetler’den halk ezgilerinin yer verildiği konser yaklaşık iki saat sürdü. Konsere Cemiyet üyesi gazeteciler ve ailelerinin yanı sıra İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve İGC yönetimi de katıldı.

Gecenin sonunda İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’na teşekkür eden İGC Başkanı Atilla Sertel, Koro Şefi Mehmet Ali Gevrek ve Topluluk Müdürü Tahsin Duru’ya Hasan Tahsin heykelciği takdim etti.

Ve de İzmir Gazeteciler Cemiyetinin bu son atılımı da göz doldurdu. Zevkli gecede, türlü uygarlıkların müzikleri, sahneleri yaktı geçti o akşam.

  

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..