Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '14

 
Kategori
Futbol
 

İzmirli’ nin Stat İsyanı

İzmirli’ nin Stat İsyanı
 

 

İzmir takımları yıllardır pek çok sorunla uğraşıyorlar. Bu sıkıntılara bu sezon bir de stat sıkıntısı eklendi.

Alsancak Stadı, liglerin başlamasına çok az bir zaman kala depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

Bu karar pek çok İzmirli’ nin kafasında soru işaretleri uyanmasına neden oldu. Neden yetkililer koskoca bir yaz tatili boyunca uyudular da, tam liglerin başlamasından önce tarihi stadın depreme dayanıksız olduğunu tespit ettiler? İşte bu soru hala cevaplanabilmiş değil. İster istemez ‘’ Acaba İzmir takımları kentin siyasi tercihinden dolayı cezalandırılıyorlar mı? ‘’ sorusu akıllara geldi. Bu sorunun da cevabı hala alınamadı.

Alsancak Stadı kapatılınca İzmir takımları kendilerine saha bulmak zorunda kaldılar. Hatta Altınordu, maçlarını Manisa’da oynamak zorunda kaldı.

Daha bu deprem atlatılamamışken bu sefer de Atatürk Stadı bakıma alındı ve koca İzmir merkezinde takımların oynayabilecekleri bir stat kalmadı.

Altay, iki maçını Menemen’de oynadıktan sonra bir maçını da Turgutlu’da oynamak zorunda kaldı. Siyah- beyazlılar Alsancak Stadı kapatıldığından dolayı sezon başından beri sürekli ekstradan stat kirası ödemek zorunda kalıyorlar. Oysa Altay, sezon başlamadan önce parasını verip Alsancak Stadını kiralamıştı.

Altınordu Manisa, Karşıyaka ise Buca yollarını arşınlamaya devam ettiler. Göztepe ise içeride oynaması gereken maç için stat bulamayınca 540 km uzaklıktaki Sakarya’nın yolunu tuttu. Ancak Göz Göz, sözde iç saha olan Sakarya’daki bu maçı 2-0 kaybetti ve ağır bir yara aldı.

Bu yaşananlar bardağı taşırdı ve İzmir takımlarının taraftarlarını bir araya getirdi. Altaylı’ sı, Altınordulusu, Bucasporlu’ su, Göztepeli’ si, İzmirsporlu’ su, Karşıyakalı’ sı renklerin kardeşliğini göstermek ve İzmir futbolunun uğradığı haksızlıkları haykırmak adına 15 Kasım Cumartesi saat 15. 00’ da Cumhuriyet Meydanın’ da toplanacaklar ve büyük bir miting düzenleyecekler.

Yıllardır İzmir’e iki stat yapılacağı söyleniyor. Ancak bu iş söylemden öteye geçemedi. Hep birileri engel oluyor. Maalesef bunlardan bazıları da içimizdeki yerel yöneticiler.

Ancak bırakın yapılacak yeni statları, elimizdeki statları bile kaybettik.

Durumumuz çok vahim. Bu şartlar altında İzmir takımlarından bir başarı beklemek çok büyük hayal. İzmir bunu hak etmiyor.

Bu anlamda Cumartesi günü yapılacak miting çok büyük önem taşıyor. Altı güzide kulübümüzün taraftarları stat sorunu için birleştiler ve sizleri de aralarında görmek istiyorlar. Söylemleri çok net, ‘’ Bizim için değil, İzmir için! ‘’

Kelimenin tam anlamıyla bıçak kemiğe dayandı. İzmir’in stat sorunu bir an önce çözülmeli. Hangi partiden olursa olsun İzmir’e hizmet aşkıyla yandığını beyan eden siyasetçiler, İzmirli artık laf değil icraat bekliyor!

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..