Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '11

 
Kategori
İzmir
 

İzmirli Hanımefendilere Önemli Bir Çağrı

İzmirli Hanımefendilere Önemli Bir Çağrı
 

16 Kasım 2011 Çarşamba, saat 10:00'da, Kent Konseyi'nin 895 Sokak'taki 7 numaralı binasında


Kar gibi beyaz 70 numara dantel ipliğini sol elinin işaret parmağına dolayarak sağ elindeki tığ ile harıl harıl çalışan hanımlarımızdan, yine elinde fırça ile tuval başında resim yapanlara; heykelle, seramikle uğraşanlara; atıkları özenle değerlendirerek bir sanat yapıtı üretenlere değin emeklerini değerlendirmek isteyen hanımefendilere, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Girişimcilik ve İstihdam Çalışma Grubu'ndan bir çağrı var:

16 Kasım 2011 Çarşamba günü sabah 10:00'da, Kent Konseyi'nin 895 Sokak'taki 7 numaralı binasında toplanılacak. Eğer ürünlerinizin, bir pazar oluşturularak değerlendirilmesini istiyorsanız 16 Kasım günü yapılacak toplantıya katılmak için 293 35 35 numaralı telefonu arayarak ya da kadinmeclisi@izmirkentkonseyi.org.tr e-posta adresine yazarak lütfen kayıt yaptırın.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Girişimcilik ve İstihdam Çalışma Grubu ile ilgili bilgiler, www.izmirkentkonseyi.org.tr sayfasında, göz atabilirsiniz.

16 Kasım izlencesi için, "Üreten Kadının Üçüncü Eli Var mı?" başlıklı bir çağrı metni yayınlandı. 16 Kasım Çarşamba 2011 günü, İzmir Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Girişim ve İstihdam Grubu'nun yapacağı toplantının amacı, İzmir ve ilçelerinde yaşamakta olan kadınların, el emeklerini değerlendirmeleri, satışa sunabilir hale getirmeleri ve satış ortamlarını sağlayabilmelerine yönelik, bir günlük ”bilgi paylaşımı, ağ kurma ve örgütlü çalışma“ çalıştayında bir araya gelip tartışmak, tanışmak. O gün, katılımcıların tümünün, özel olarak hazırlanan bir anketi doldurması istenecek, hangi konularda beceri sahibi oldukları saptanacak. Ayrıca katılan hanımefendilerden, işlerini yapabilmeleri, satışa sunabilmeleri için ne tür desteklere gereksinim duyduklarını kendilerinin anlatması istenecek.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Girişimcilik ve İstihdam Çalışma Grubu'nun bu toplantıdan beklentisi de şöyle:

*Bireysel ya da dernek üzerinden gelen katılımcıyla iletişimimizi sürdürebileceğimiz bir haberleşme ağı kurabilmek.
*Bu yıl hangi tür tasarım, el sanatları, diğer sanatsal çalışmalar, üretim, girişimcilik ile pazarlama fikirlerini ele alacağımızı saptamak.
*Katılanlar içinde tasarımcı olan, kendi alanında tarz yaratabilmiş ya da uzman olanlarla bundan sonraki çalışmalar için standartlar belirleme konusunda iş birliği yapmak ve uzman oldukları alanları, diğer isteklilere öğretmelerini sağlayıp, isteklileri de güç birliğine katmak.
*Satılabilir düzeyde iş üreten ile bunları pazarlamayı isteyenleri, yani üretici ile yatırımcıyı bir araya getirmeye ortam yaratmak üzerine çalışmak.
*Pazarlama konusunda deneyimleri paylaşmak, var olan pazar noktalarından herkesin haberdar olmasını sağlamak, yeni satış alanları yaratabilme konusunda çalışmaya başlamak.

TOPLANTI AKIŞI
10:00 Kayıt
10:30 Temel Sunum
12:00 Öğle arası
13:00 Sorunlar ve Çözümler 1. Bölüm
14:30 Ara
15:00 Sorunlar ve Çözümler 2. Bölüm
16:30 Toplantı Bitişi

 
Toplam blog
: 101
: 2403
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

İzmir'den merhaba! İzmir'de, Göcek'te, Marmaris'te, Milas'ta, Söke'de, Bodrum'da sonra yine İzmir..