Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '10

 
Kategori
Haber
 

İzmirli Kurumlar İzmir’in Ticaretini Konuştu

İzmirli Kurumlar İzmir’in Ticaretini Konuştu
 

Fotoğraf: Tuğba AKÇAY


Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri (AreGE) kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde ticaret, liman ve denizcilik üçgeninde “İzmir İçin İzmirli Kurumlar” konulu panel gerçekleştirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Kemal Çolakoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı panelde söz alan Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, “İzmir’in 8 bin 500 yıllık geçmişinde en akılda kalan unsur deniz ve denizcilik kenti olmasıdır. İzmir’in insanı denizi tanır ve denizine sahip çıkar” diyerek denizcilik sektörü ve Deniz Ticaret Odası’nın faaliyetlerinden bahsetti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Göçükoğlu, “İzmir tüm sanayi sektörlerini bir arada barındıran ticaret şehridir. Anadolu’nun birçok yerinde ticaret ilkel sistemle yürürken İzmir ithalat ve ihracat merkezi olarak gemilerin uğrak yeriydi. Ancak o yıllardan bugüne ihmal edilen İzmir halen yerinde sayıyor. Birçok Anadolu şehri İzmir’in gerisinden ön sıralara kadar yükselmeyi başardı” dedi.

Batı Anadolu Sanayici İşadamları Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk, “Meyve sebze gibi tarımsal ürünleri ihraç etmek yerine Ar-Ge çalışmaları yaparak nanoteknolojili ürünler üretmeye çalışmalıyız. 1 ton iyi kalite kiraz bin 500 dolara ihraç edilirken, nanoteknolojili 1 ton tıbbi malzeme 100 bin dolara ihraç edilebiliyor. Burada teknoloji ve bilimin nimetlerinden yararlanmanın önemi ortaya çıkıyor” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkan Vekili Necip Kalkan, “Ege Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri’nin İZTO’nun kuruluşunun 125.yılına gelmesi bir tesadüf değildir. Sanayici, işadamları ve ticaret dünyası ile bilim insanlarının işbirliği oldukça önemlidir. İzmir’de bu işbirliği ve birliktelik ile büyük işler başarılacaktır. Ülkemizde Ar-Ge çalışmalarına ayrılan payda istenilen düzeye gelemesek de son yıllarda AR-Ge çalışmaları için ayrılan kaynak artışlarındaki hızlı yükselme umut vericidir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Panelde kapanış konuşmasını gerçekleştiren Ege Üniversitesi (E.Ü) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi 55 yıllık birikim ve geçmişi ile her dönem İzmir için emek veren ve İzmir için katma değer yaratmaya çalışan bir kurum oldu. Ancak bu süreçte zaman zaman işbirliği ve koordinasyonda eksikliklerimiz oldu. 1. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri ile geçmişteki eksiklikleri unutup yepyeni bir sayfa açacağımızı düşünüyoruz” diyerek üniversite ve kurumlararası diyaloğun önemini vurguladı.

Panel Prof. Dr. Yılmaz’ın konuşmacılara Ege Üniversitesi Cumhuriyet Ormanı’na kendi isimlerine dikilen fidan belgelerini takdim etmesi ile sona erdi.

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..