Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '10

 
Kategori
Mizah
 

İzmirlilere ilk vaazım!

İzmirlilere ilk vaazım!
 

Sevgili İzmirliler!

Muhterem kardeşlerim!

Bildiğiniz gibi birkaç gün sonra on bir ayın sultanı Şehr-i Ramazanı karşılayacağız hayırlısıyla! Bu vaazımda siz kardeşlerime bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum.

Ramazan ayı hayır ve mağfiret ayıdır. Nefsin terbiye edilmesinden tutun da sosyal ve ekonomik dengesizliği de en aza indirecek faaliyetleri içine alan bir faaliyetler manzumesidir.

Buna şüphe yok!

Bu konuda öteden beri İzmirlilerden de bir kuşkum yok!

Hepiniz hayırsever, komşusu açken tok yatmayan insanlarsınız!

Muhterem İzmirli kardeşlerim!

Oruç tutmak denildiği kadar önemli bir şey değildir! Amaç yardım etmekse gerisi teferruattır! Bunu da yapıyorsunuz zaten!

Bakınız kardeşlerim!

İki milyon İzmirlinin her gün bir öğün yemek yemediğini düşünelim! Bir öğün yemeğin ortalama maliyeti nedir? Yaklaşık 6 Tl. İzmir’in bir günlük yemek tasarrufu 12.000.000 Tl.dir. Bunu 30 günle çarparsak 360.000.000TL (Üç yüz altmış milyon TL.) eder ki bu insanımızın bir tasarrufu gibi görülse de İzmir’imizin ekonomik bir kaybıdır! Bakkalından tutun da kasabı manavı bu kayıptan etkilenecektir!

Yol etkilenecektir, metro etkilenecektir ey cemaat! Suyunuzu düşünün bir de!

Avrupa Birliği süreci içindeyiz biliyorsunuz! Devamlı kontrol altındayız! Sokakta bile her adımımız kontrol ediliyor! Yarın bunlar demeyecekler mi “Ulan bunların gavurunun bile ağzı kokuyor? Alıp da aç mı doyuracağız? “

Yanlış mı düşünüyorum kardeşlerim?

Diyeceğim şu! Cemaatimizin alışveriş ettiği mağazaların ayakta durabilmesi lazım! Bunlar da duayla niyazla olmuyor! Olsa dükkân sizin!

Dergâhımızın da birçok eksiği var! Klimamız yok! Halılar makine dokuma! Elektrik, su, çay giderlerimiz aldı başını gidiyor! Çayı çok severim bilirsiniz!

Ey cemaat!

Bakın gene de tutmayın demiyorum! Tutmayanların kefaretlerini dergâhımıza bağış olarak yatırmaları onların öbür dünyada yerlerini garantileyecek. Cennet-i âlâ’da benimle komşu olacaklar!

“Hayden komşularım!”

“Hayden İzmirliler!”

 
Toplam blog
: 1640
: 466
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

Doğum tarihim değişmedi ama çok şey değişti bu güne kadar. En başta, dede oluyorum! Evet; şaşırdı..