Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

İzmirlileri uyarıyorum, Suriyeli sığınmacılar 'dehşet' saçıyor!..

İzmirlileri uyarıyorum, Suriyeli sığınmacılar 'dehşet' saçıyor!..
 

İzmirlileri uyarıyorum, Suriyeli sığınmacılar ‘dehşet’ saçıyor!.

Biz İzmirliler yaz mevsimi gelir gelmez İzmir’i boşaltma alışkanlığımızdan vazgeçemeyiz.

İzmirliler okullar kapanır kapanmaz yazlıklarına, tatil beldelerine ve yakın akrabalarına dağılırlar. Okullar açılır açılmaz da yuvaları ‘Güzel İzmir’e dönerler.

Ancak bu yaz dönemi ‘Güzel İzmir’ yabancılar tarafından baskına uğramış, sanki ‘işgal edilmiş.’

Nasıl mı?

‘Güzel İzmir,’ İzmirliler evde yokken son aylarda adeta Suriyeli akınına uğruyor. Nerede ise yaz boyunca her gün yeni gruplar gelip kente yerleşiyor.

Halkın katılımıyla, Kent’in yönetiminde ortak aklın etkin ve belirleyici olduğu ‘Kent Konseyi’nin, İzmir Kent’inin yabancılar tarafından işgal edilme sürecinde söz hakkını kullanmadığı anlaşılıyor.

‘Kent Konseyi’ yaz uykusuna yatmış derin orman canlıları gibi Suriyeli sığınmacıların kenti işgal etmesine göz yummuş, gerektiğinde yerel ve merkezi yönetimleri uyarma ve eleştirme görevini yerine getirmemiştir.

Kimi Suriyeliler ucuz Çankaya, Basmane ve Kemer otellerinde, kimileri de kiraladıkları evlerde 20 kişibirlikte kalıyorlar. Diğer bir grupta varsa başka bir Suriyeli yakınında kalıyor.

Ayrıca barınacak yer bulamayan, çoluk çocuk parklarda ve sokaklarda yaşayanları da unutmayalım. Bunlar Agora, Çimentepe, Gediz, Karabağlar ve Ballıkuyu gibi ucuz yerleri tercih ediyorlar.

‘Konak’ ve ‘Basmane’ meydanları ile terminallerde işsiz güçsüz ‘ailece’ dolaşanlar ‘Güzel İzmir’ halkı için potansiyel ‘sosyal risk’oluşturmaktadır.

Şimdi her yerden ‘pıtrak’ gibi karşımıza ‘Suriyeli sığınmacılar’ çıkıyor.

Amacım kesinlikle ‘Güzel İzmirlileri endişe ve dehşet içine sokmak değildir.

‘Güzel İzmirde ‘sosyal kirlenme’ nedeni olan Suriyeli sığınmacılar Kentimizde terör rüzgarı estirmektedir.

‘Sosyal medya’da genç İzmirli bayanın İzmir Otogarından servis yolculuğu sırasında beş kişilik Suriyeli sığınmacı tarafından uğradığı ‘fiziksel’ ve ‘manevi’ şiddet sahnelerini okuyunca kanım dondu.

Ne yer, ne içer, nerede çalışır, nasıl yaşar, neyle geçinir olduğunu bilmediğimiz bu insanlar ‘insanlıklarını’ unutmuş, çevrelerine ‘şiddet’ saçıyorlar.

‘Modern’ T.C.’nin ‘başı açık,’ ‘uygar’ kadınlarına ‘Osmanlı’ vesayetinde ezilmiş ’kompleks’ içindeki ‘Arap Kültürü’nün ‘öfke’ ve ‘kinini’ kusuyorlar.

Adının baş harfleri N.B.N.Ö. olan genç İzmirli bayanın anlattığı ‘dehşet’ sahnelerini özetleyerek aktarıyorum.

- “Önce otobüse biner binmez zor kullanarak N.B.N.Ö’yü oturduğu koltuktan kaldırmak istediler, ama başaramadılar.

- Oturdukları andan itibaren ’Allah Allah’ nidası ile N.B.N.Ö.’yü hep birlikte ellerini boyunlarına götürüp yatay şekilde bir işaret yaparak tehdit etmeye başlıyorlar. Servis şoförü ve diğer yolcular, bu beş kişilik Suriyeli terör çetesinin N.B.N.Ö.’ye karşı sözle ve elleriyle yaptıkları ölümle tehdit edilmesine hiçbir şekilde müdahale etmiyorlar.

- Servis ilk durak olan Basmane bölgesinde, tam da Çevik Kuvvet TOMA’sı önünde duruyor. Tam bu sırada içlerinden biri N.B.N.Ö’nün bedenine teğet, üzerine abanarak suratına balgam tükürüyor.

- N.B.N.Ö. yerinden doğrulup, kendini savunmaya geçerken hayvan gücüyle biri bileklerinden tutarken, diğeri ise acımazsızca saçlarından yapışıp şiddetle kafasını koltuğa vurmaya ve sağa sola çekiştirmeye başlıyor.

- Basmane’de otobüsten aniden inen ve yedi dakika içinde ortadan kaybolan Suriyeli saldırganları, emniyet güçleri yaşadıkları otelleri tek tek aramasına rağmen bulamadılar.

- N.B.N.Ö. uğradığı taciz üzerine şu yorumu yapmıştır:’Ben bana yapılan bu saldırının hesabını, kime soracağım? Yoksa tecavüze uğramadığım, öldürülmediğim için şükredip, yarın bir başkasının başına geldiğinde, derin bir nefes alıp, ohh, iyi ki; ben değilmişim mi diyeceğim?

- Ülke geleceğini, bizlerin ve çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bu sorun, çok acil irdelenerek sonuca ulaştırılmalıdır!

- Bu soruyu buradan, insanlık haklarımıza vatandaşlık haklarımıza dayanarak, ülkem için herkese soruyorum. Kim bu suçlular nerede?

- Saygılarımla, N.B.N.Ö., İzmir

30 Eylül 2013’te ‘Güzel İzmir’de meydana gelen ve üzerinden bir ay geçmesine karşın  ‘dehşet’ olayının failleri hala aramızda dolaşıyor.   

Suriyeli sığınmacılar ‘zulüm’ yaşamış ‘mağdur’ ruh yapısında olmayıp; savaşın açtığı travmalar sonucu ‘zalim’ ve ‘agresif’’ ruh yapısı ile etrafa ‘dehşet’ saçıyorlar.

Soruna çözüm Dışişleri, İçişleri, Aileden Sorumlu Devlet ve Sağlık Bakanlığı’nın ‘koordinasyon’ ve ‘işbirliği’ düzeyinde ‘proje’ile sürdürülmelidir.

Halkımın güvenliği ‘ruh hastası’ olanların ülkelerine geri gönderilmesi ile sağlanacak ise;Suriye’ye geri gönderilme çözüm önerisi bekletilmeden uygulanmalıdır!..

24.10.2013, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.    

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..