Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İzole Kaş Kaldırma

Alın/Şakak/Kaş ünitesini bütüncül olarak tedavi etmek her kadar ilk tercihimiz ve en ideal tedavi seçeneği olsa da, kaşları kaldırmak için alnı ve şakak bölgesini tedaviye dahil etmek bir zorunluluk değildir.

Kaşlar alın ve şakaklardan bağımsız olarak, yani izole olarak da yükseltilebilir. En basitinden Botox uygulaması ile kaşları aşağı çeken kaslar zayıflatılarak, kaşlarda geçici olarak, 1-2 mm yükselme sağlanabilir.

İzole kaş kaldırma teknikleri içerisinde benim en çok tercih ettiğim iki teknik transblefaroplasti kaş kaldırma ve direkt kaş kaldırma teknikleridir.

Direkt kaş kaldırma tekniğinde kaşın üzerinden bir deri elipsi çıkarılır ve eliptik deri açıklığı düz bir çizgi oluşturacak biçimde yeniden dikilir. Bu teknik kaşı direkt olarak yukarıya alır ancak kaş ile alın derisi arasında gözle görünür bir iz bırakır. Direkt kaş kaldırma tekniği oldukça etkili bir tekniktir. Basittir, hızlı iyileşir, lokal anesteziyle yapılır ve komplikasyonları azdır. Bu teknik için en ideal hastalar alın yaşlanmasının ileri düzeyde olduğu erkek hastalardır. Yaklaşık 6ay-1yıl içerisinde ameliyat izi alındaki kırışıklıklardan birisi gibi görünecek ve dikkat çekmeyecektir. Öte yandan bu teknik alındaki kırışıklıkların izi kamufle edecek kadar derin olmadığı orta yaş grubunda uygun değildir.

 

 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..