Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İzsiz burun estetiği ameliyatı nedir?

İzsiz burun estetiği ameliyatı nedir?
 

Eskiden gelen alışkanlıkla hala hastalarımızın bir çoğu burun estetiği sonrası yara izi kalıp kalmayacağını soruyorlar.  Yıllardan beri yapılan burun estetiği, artık günümüzde bilimsel yenilikler, teknolojik değişimler  ve videoendoskopik yaklaşımlar sayesinde dışarıdan bakıldığında iz bırakmadan daha detaylı yapılabilen bir operasyondur.

 

Yapılacak teknik önemli

Burun estetiği açık ve kapalı olmak üzere iki türde yapılıyor.

 

·      Açık burun estetiğinde burun deliklerinin arasına atılan kesiyle burun derisi kaldırılır. Cerrah burnun iç yapısını rahatça görebildiğinden bu teknik cerrahlar için eğitim aşamasının ilk yıllarında daha avantajlıdır diyebiliriz. Cerrahlar öğrenim yıllarından sonra da bu tekniğe elleri alışık olduğu için devam ederler. Çünkü öğrenmesi ve uygulaması daha kolaydır. Ancak açık burun estetiğinde dışarıdan görülebilen burun ucunda yara izi kalma olasılığı vardır.

 

·      Kapalı burun estetiği ise, ameliyat kesileri burun deliklerinin içinden yapılarak gerçekleştirilir. Kapalı yöntemde dışarıdan görünen bir iz kalma olasılığı hiç yoktur. Ancak kapalı yöntemin uygulanması daha zordur. Bu yüzden cerrahınızın kapalı burun estetiği konusunda tecrübeli olması önemlidir.

 

Günümüzde her iki tekniği de uygulayanlar var.  Uygun tekniğe karar verirken hastanın burun yapısı bunda büyük rol oynar. Eğer fonksiyonel ya da dramatik bir sorun yoksa genellikle kapalı burun estetiği tercih edilir. Düzeltme ya da yeniden burun estetiği olmak istediğiniz durumlarda ise kapalı yöntem uygun olmayabilir. Sizin için en doğru yöntemi muayene esnasında söylenecektir. 

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.burunestetiksanati.com

twitter: @BurunSanati

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..