Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '10

 
Kategori
İzmir
 

İZSU özelleştirilmelidir

İZSU özelleştirilmelidir
 

Başlığı okuyunca şaşırdığınızı biliyorum. İZSU; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu ama bir yolunu bulup özelleştirmeliyiz. Aslında özelleştirmeye karşı olan biriyim. İşbaşında bulunan hükümet tarafından yapılan gelişigüzel özelleştirmelerle birçok dev kuruluşun heba edildiğinin farkındayım. Arsa değerinin bile altında satılan fabrikaların yerine dev alışveriş merkezleri planlandığını biliyorum. Yok pahasına çarçur edilen bu kuruluşlardan binlerce çalışanın işten çıkarıldığına şahit oldum.

Bütün bu yaşananlara karşın, '' İZSU özelleştirilmelidir'' diye bir tez ortaya atmanın çelişkili olduğunu düşünebilirsiniz.

İZSU, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kuruluştur. Yüzlerce çalışanı ve araç parkıyla kentimizin donanımlı hizmet kurumlarından biridir.

İZSU, kentimizin temiz ve atık suyundan sorumlu bir kuruluş olduğunu, görev tanımındaki satırlar arasında belirtmiştir.

Yüzlerce çalışanı ve güçlü araç parkıyla İzmirlinin emrinde olan İZSU bence gücünü tam olarak sahaya yansıtamıyor.

Burada söze girdiğinizi duyar gibiyim:

''İZSU birçok ilçede arıtma tesisi yaptı. Kilometrelerce kanal ve dere temizledi. Daya önce hatalı yapılan kanalizazyon baca kapaklarını yol seviyesine yükseltti...''

Evet haklısınız, bütün bunları İZSU yaptı. Sağ olsun, elleri dert görmesin. Ancak tüm kentler gibi İzmir'i her yağmurda seller götürüyor. Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kalıyor. Yüzlerce araç sahibi yollarda perişan oluyor.

Kenti yönetenler bahaneyi aşırı yağışlarda buluyor. Bir gecede bilmem ne kadar metreküp yağmur düşmüş de... Falan filan.

İzmir en yıkıcı ve ölümle sonuçlanan sel baskınını 1995 yılında yaşadı. O yıldan bu güne kadar da çok kez benzer manzaralarla karşılaştık.

O günden bu yana İZSU ne yaptı?

Aşırı yağmurlara karşı önlem olarak İZSU'nun bürokratları ne gibi bir proje ürettiler. Kendileri beceremediyse hangi üniversiteden ya da meslek odasından yardım istediler?

Yıllardı aynı bahane: Aşırı yağmur yağdı, o nedenle kanallarımız yetersiz kaldı.

1995 yılından bu yana koskoca İZSU, İzmir'i yağmur sularından korumak için ne yaptı?

Kentin sokaklarındaki bir su patlağına bile üç günde müdahale edebilen İZSU'yu hantallıktan kurtarmak gerek. O nedenle İZSU özelleştirilmeli ve daha dinamik bir yapıya kavuşturulmalıdır.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..