Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '20

 
Kategori
Kitap
 

Jack London- Martin Eden

Baş karakter Martin aslında bir denizci. Denizlere açılır, ağır işler yapar laf aramızda yaşadığı zamanın koşullarına göre alt tabaka bir şahsiyet. Alt tabaka dedim, çünkü kitapta olayların geçtiği zamanda toplumsal statüler çok önem arz ediyor.
 
Neyse konuya dönecek olursak, Martin bir hanımefendiden çok etkilenir, bu kadının toplumsal derecesi, eğitimi vs Martin'de derin izler bırakır. Bu etkileşimden aldığı gazla Martin kendini kitaplara verir, hemde öyle bir verir ki alanında uzman proflarla bile çatır çatır tartışacak düzeye gelir. 
 
Bunun yanında denizleri bırakır aşık olduğu bayanın gönlünü kazanır, nişanlanır, evlilik hayali kurarken bir sorunu vardır. Martin işsizdir ve sefalet içinde yaşmaktadır. Nişanlısı sürekli bir baltaya sap olmasını öğütlerken o sürekli yazmaya kafa yorar ve hikaye bu şekilde devam eder.
 
Kitap, yazıldığı çağın sınıfsal farklılığına dokundurmalar yaparak sistem açısından sosyalizme de  inceden göndermeler yapıyor. 
 
Kitabın akışı gayet sade ve çizgisel. Konu, dallanıp budaklanıp kafanızı karıştırmıyor. Ben beğenerek okudum tavsiye ederim . :)
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..