Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '14

 
Kategori
Motor Sporları
 

Jacques Villeneuve

Jacques Villeneuve
 

Jacques Villeneuve, Williams Renault ve Bar Honda


Mika Hakkinen’in McLaren ile Yarış kazanamadığı yıllar.. Jacques Villeneuve, Formula 1'i izlediğim ilk sezonda(1997) şampiyon olmasıyla hayranı olduğum Kanadalı pilot.

Schumacher'i madara eden ilk ve belki de tek adam(1997 Jerez)

 

Villeuneve, 1997 son yarışı Jerez öncesinde Schumi'nin 1 puan gerisindeydi. Ama daha çok yarış kazanmış olduğu için kim önde bitirirse o şampiyon olacaktı. İkisi de yarış dışı kalırsa Schumi şampiyon olacaktı. Schumi 1. Villeneuve 2. sırada devam ederken Villeneuve içeriden bastı gaza, şampiyonluğu kaybettiğini anlayan Schumi kırdı direksiyonu Villeneuve'ün üzerine. İkisi de yarış dışı kalacaktı ve Schumi şampiyon olacaktı ama olmadı. Schumi’nin sağ ön tekerleği, Villeneuve'ün arabasının kasasına çarptı, tekerlek kırıldı, Villeneuve şöyle bir yalpaladı fakat hasar almadı, bastı gaza şampiyon gibi. Daha sonra bütün puanları silinecek olan Schumi kum havuzunu boyladı.http://www.youtube.com/watch?v=i6mQe5UWkRg

Soytarı geleneğinden gelen pilotlar arasında eli yüzü düzgün tek adamdı. Mika, Schumi gibi Gp2 tozunu yutmamış; görünürde F1'e benzer olsa da çok farklı bir dünyadan gelmiştir. Adam iki damla yağmur yağsa aracını yolda tutamıyordu, o derece temel eksiklikleri olmasına rağmen -altındaki canavarın da katkısıyla tabi ki- ilk iki sezonunda yardırmıştır(1996 ve 1997).
Bu sezonların ardından son mükemmel yarışı yarışı 98 Almanya'dır. Altındaki Williams tarihinin en kötü motorlarını üreten Mecachrome ile sezonu domine eden Mclaren'lera başkaldırma cüreti göstermiştir. (1998’de MİKA HAKKİNEN önderliğinde McLaren açık ara şampiyon olmuştur ve tabi ki de Hakkinen de pilotlar şampiyonu).

Jacques villeneuve'de en sevdiğim olay pilotajın önemini azaltan her türlü kural değişikliği ve elektronik aksama karşı çıkmasıydı. Bırakın da yarışalım bu adamın temel prensibiydi. Korkusuzdu, manyağın önde gideniydi ve heyecan veriyordu yarışlara...


Tabi sonradan “BAR “takımına geçti ve 2001 yılındaki iki podyumu dışında herhangi bir başarısı olmadı. Para için ideallerinden vazgeçip takım değiştirmesi birçok hayranını yıktı. 

 
Toplam blog
: 2
: 87
Kayıt tarihi
: 14.11.12
 
 

Kocaeli Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunuyum, şimdilik milli eğitimde psikoloji..