Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '15

 
Kategori
Dünya
 

James French fries

James French fries
 

James French ve ölüme mahkum edildiği elektrikli sandalye


 

Meşhurların son sözleri I
 

1936 yılında Kalifornia'da doğan Amerikan vatandaşı James French; 1958 yılında otostop çekerken kendisini alan bir motosikletliyi öldürmek suçlamasıyla yargılanıp mahkum olur. 

Cezasını çektiği sırada da bu kez hapishanedeki hücre arkadaşını boğarak öldürdüğünden dolayı tekrar yargılanır ve bu kez de 'elektrikli sandalye' ile ölüme mahkum edilir.

                                                         *****

Yeryüzünde bugüne kadar adı konulmadığı için henüz hastalık olduğunun farkına varmadığımız 'illet'lerden biri de, her ne koşul altında olursa olsun espri yapmaya çalışmak olsa gerek.

Bu sanırım, beğenilme arzusunun dizginlenememesinden dolayı ortaya çıkan ve tedavisi de pek mümkün olmayan bir sağlık sorunudur.

Günümüzde karşılığını sosyal medyada 'like'larla bulan saplantı derecesindeki bu hastalık, James French'in başına da idam edildiği gün olan 10 Ağustos 1966 tarihinde gelir.

Elektrikli sandalyeye götürülürken, kendisine 'son sözü' sorulan French, infaz sırasında yasal izinle orada bulunan, ertesi gün de gazetesine manşet atmayı planlayan gazetecilere dönerek 'dahiyane' önerisini paylaşır ve; 

''How's this for your headline? 'French Fries.''

der.

Soyadının French olmasından yola çıkarak 'French fries'a (patates kızartması) atıfta bulunup, birazdan elektrikli sandalyede kızaracağını bile bile bu 'muhteşem' başlığı önerebilecek kadar da soğuk kanlıdır James French.

                                                           *****

Bir son not olarak da: ''O kadar çok sözü edilmesine karşın yazı içerisinde bir tek kez bile 'French fries' görseli eklememiş olmam, insanları patates kızartmasından soğutmamak içindir'' dersem, şu malum hastalık ve onun dünyadaki boyutları konusunda sanırım demek istediğim daha da iyi anlaşılacaktır...

              

*Fellas o günlerde argoda; 'close friends', 'yakın arkadaşlar' anlamında kullanılan bir sözcüktür.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..