Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Japon ev hanımları ve ytl

Japonya Asya Kıtası ile Amerika Kıtası arasında büyük okyanus içerisinde takım adalardan oluşan bir ülke olup ikinci dünya savaşında Amerikanın yenemeyeceğini hissederek iki defa atom bombası atılan ve bu bombalar sebebiyle yetmiş bin insanın kaybeden bu gün dahi verimsiz topraklara sahip Hiroşima ve Nagazaki şehirleri ile meşhur bir devlettir. Bizi ilgilendiren kısmı ikinci dünya savaşından yenilerek çıktıktan sonra harabeye dönen ülkelerini inançlı ve çalışkan insanlarıyla sanayide ve teknolojide bir numara haline getirmişlerdir. Bizim ülkemizde de yatırım yapmaktadırlar.İki günden beri ulusal yazılı basında ve TMSF nin el koyduğu star televizyonunda Japon ev kadınları mutfak masraflarından artırdıkları Yenlerle YTL aldıklarından bahsederek bize Allah Allah detirtmek süretiyle hayretler içinde bırakmışlardır.

Yukarda da bahsettiğimiz gibi Japonya büyük okyanusun içinde halkı çalışkan hergün irili ufaklı depremlerle boğuşan bazen de 8-9 şiddetindeki depremlere maruz kalan bir ülke ne Türkiye yi doğru dürüst onlar tanır nede biz onları tanırız . Savaşçı bir millet olduklarını gururlarına düşkün olduklarını okuyarak biliriz. Ama hiçbir zaman bizim paramızın alınması için ev kadınlarının nerdeyse harçlıklarını biriktirip döviz bürolarına veya orda neyse borsaya koştuklarını hiç duymamıştık. Gerçi Murat Karayalçın Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı iken Japonya dan borç para aldığını duymuştuk daha sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi bu şekilde para almıştır.Şimdi tam tersine dönmüş bizim paramızı alıyorlarmış sanayileşmiş ülkelerin hemen hemen en başında gelen Japonya dolara bile yön veren ülkesinin para birimi Yeni beyenmeyerek YTL almaları düşündürücüdür.Biz bilmeden görmeden çağ mı atladık teknolojimiz çok mu gelişti sanayimiz tarımımızla ülkelere ihracat mı yapmaya başladık anlayamadık inşallah basınımızın dediği gibi Japon hanımlar ytl alırlar . çünkü İngiliz Alman ve özellikle İngiliz bayanların pala bıyıklı karayağız Türk erkekleriyle evlenmelerini duyan Japon hanımlar ufak tefek oldukları için ytl ile mi bizim karayagız delikanlıları evlenmeyi düşünüyorlar.

Haberler gerçekler üzerine yapılır kendimizi ulusumuzu rencide edecek küçük düşürecek haber yapılmaz neden ev kadını da iş kadını iş adamı değil insana sorarlar yağcılık yağdanlık olmak çok kolay ama 70 milyon ülke insanını zarar vermemek kaydıyla…

 
Toplam blog
: 24
: 1002
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

1959 Ordu Ünye doğumluyum. Bursa'da yerel bir gazetede 2 seneye yakın köşe yazısı yazmaktayım; hafta..