Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Japon harikaları ile müzikal bir sanat şöleni yaşadık.

Japon harikaları ile müzikal bir sanat şöleni yaşadık.
 

Sergiden bir figür.


 

 

 

          Evet. Beklenen o gün geldi ve Japon el sanatları harikaları, İzmir’de, AASM’de görücüye nihayet çıktı. Davetliler, sanatın yanında, Japonların kişiliği üzerinde de olumlu yorumlarda bulunduğu sergide, bir çağdaşlık vardı. Çağdaşlığı da aşan ve dünyanın en iyileri sayılan zarif eserler, ziyaretçilerin çok çok beğenisini kazandı.

         Sergi, bir şölen havasında geçti. Orkestra elemanları, klasik müzikleriyle fon müziği oluştururken, zengin kokteyl de, cana can kattı. Herkes birbirlerine Japon kültürü ve el sanatlarını, bilebildikleri kadar anlattı. Seramikçi Japon Takeuchi Kouzo’ nun eserlerinden söz edildi.

 

         İzmir B. Şehir Belediyesinin, 23 Aralık tarihine kadar ev sahipliğini yapacağı sergi, sanatla severlerin beğenisine sunulurken, belediye yetkililerinin salonda bulunmayışı, dikkati çekti.

         28 Japon sanatçısının yapıtları, tek tek incelenirken,  eserler hem düşündürdü, hem beğeni kazandı hem de derin algılar bıraktı kalplerde.

 

 

         Bunlardan birisi de, banyo yapan kadın figürü idi.GÜZEL  İZMİR  Oteli Yöneticisi Sinem Kurtural söylemeseydi,heykeli es geçecektik adeta. Esere muhteşem. Ayaklar baş, başlar ayak olmuş. Ama kadın vücudu bütün haşmetiyle kıvrımlarıyle birlikte görülüyor. Baş kısmında  kafaya geçirilmiş  tahta bir kova vardı.Japonların koordinatörlüğünü yapan Erden Duygu, misafirleriyle tek tek ilgilendi. Bu arada Viola sanatçısı Ö. İncisena, Viola güzeli seçildi.

         Gecede K.Yakalı Vona Gurubu, tam takım oradaydı. Elif  Caner Piroğlu ailesinin çocukları Ayşenar’ın doğum günü partisi vardı. AASSM’indeki sanat şöleninden sonra, gurup, yaş günü için  K.Yakanın eğlence merkezi Vona’da toplandı. Çok geç vakitlere kadar süren partide, sahte dolarlar havada uçuştu. Müzisyenler, yerden avuçlayarak topladığı yeşil dolarları, cebine  sokmadan önce, içlerinden bir tanesi, ele geçirdiği dolarları uzun uzun tetkik etme ihtiyacını sürdü. Ve yaş partisinde herkes çok eğlendi.

         Gecede, İzmir’e alışmağa çalışan Yasemin Koçer ve Gül Meriç, Bahar Sanagar, Semih Girgin, İstanbul’dan İzmir’e taşınan Reklam dünyasının genç yaşına rağmen duayenlerinden Banu Dönmez ve  KEIKO International’in Türkiye Temsilcisi Erden Duygu’nun masasında  hep beraber eğlendiler.

        Çifte kavrulmuş gecede, güzel ve zarif insanların bir arada bulunduğu  ve eğlence gecesine dönüşen yaş partisi, renkli geçti. 

AASSM' DEKİ  ORKESTRA ELEMANI VİOLACI ÖZDEMİR İNCİSENA' YI, DAVETLİLER,  "VİOLA GÜZELİ" SEÇTİLER.

JAPON EL SANATLARININ  GÖRÜCÜYE ÇIKTIĞIİ SALONDA, SANATSAL GÜZELİ SEÇTİK.. " ECE VAHAPOĞLU"

EL YAPIMI  JAPON HARİKALARI BİBLOLAR RENGARENK

KADIN, TAHTA TABUREYE OTURMUŞ, SIRTI DÖNÜK. KAFADA TAHTA KOVA.. SAÇLAR YERDE SÜÜRÜNÜYOR. HERKES BU İŞİN SIRRINI ÇÖZEMEDİ

AYNI YIKANAN KADININ ÖNDEN GÖRÜNÜŞÜ. SAÇLAR YİNE YERDE.

NEFİS BİR  YAPIT

 

ELİF PİROĞLU, ÇOCUĞUNUN YAŞ GÜNÜĞNDE KENDİ YERLERİNDE COŞTUKÇA COŞTU. SERGİ SONRASI SANAT MERKEZİNDEKİ VONA GURUBU, KARŞIYAKADAKİ YERLERİNDE BİR ARAYA GELEREK KIZLARI AYŞENAR İÇİN TOPLANDILAR..  RESİMDE ELİF HANIMIN ZARİF BİR POZU.

İŞTE KÜÇÜK AYŞENAR PİROĞLU, KENDİ YAŞ GÜNÜNDE

PİROĞLU VE AİLESİ, YAŞ GÜNÜ PARTİSİNDE

TAHİR OKUN VE EKİBİ İŞBAŞINDA.

SANAT ŞÖLENİNİN MÜZİSYENLERİ TOPLU HALDE.

BAYAN OKUN'A NE KADAR DA GÜZEL YAKIŞMIŞ ÇOCUKLAR

( SAĞDA ORTADA )  KEİKO ART INTERNATIONEL' İN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ ERDEN DUYGU, SOLDA EN BAŞTA DA, İSTANBULLU  SANAT MEDYA DANIŞMANI BANU DÖNMEZ. GÖRÜLÜYORLAR.

JAPON GECESİNDEN DÖNÜLDÜKTEN SONA CANER PİROĞLU VE EŞİ, KENDİ ÖZEL GECELERİNDE

ÖZEL GECEDE DOLARLAR HAVADA UÇUŞTU

GECENİN MÜZİK USTALARI

TAHİR OKUN VE  ZARİF EŞİ. TAHİR BEY, NEŞE KÜPÜNE BATMIŞTI.. GÜLÜŞÜNDEN BELLİ DEĞİL Mİ?

ELİF ANANIN   "HEYT BE"  ÇEKİŞİ, SALONU İNLETTİ.

VE ELİHF HANIM

DOLARLAR

 

 

 

...

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..