Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
Okunma Sayısı
321
 

Japon öğrencimin yaptigi kadayif

Japon öğrencimin yaptigi kadayif
 

Gectigimiz yaz iki ogrencim Turkiye ye gitmislerdi. Gitmeden once Bodrum' a da gideceklerini soyleyince "Neden kardesimin evinde kalmayi dusunmuyorsunuz ? " deyince cok sevinmislerdi. Ogrenci harcliklari ve part time calisip biriktirdikleri para ile yolculukta bedava konaklamak onlara cok cazip gelmisti .

Simdiye dek Turkiye nin degisik bolgelerinde yasayan kardeslerim AYSE, MUTLUMAVI, HALIDE ve kelebegi ve pasasi ve MISTIK sizlere minnet borcluyum benim ogrencilerime TURK konukseverligini gosterdiginiz icin . Bu arada Ankara da ki eski calisma arkadasim NAZMIYE ... Siz guzel insanlar ...

Kardesim Ayse yaz helvasi yollamis ogrencilerle . Bne de onlar ve diger ogrenciler de tatsin diye helvayi kucuk kupler halinde kesip , bir kaba yerlestirmis kurdani unutmamistim tek tek alabilsinlar kucuk kupleri diye . Cok sevmislerdi .

Bugun okulda dersim vardi . Ogrenciler is arama telasinda olduklari icin derse gelemiyorlar. Zaten Turkce bolumu kucuk. Her yil 15-17 ogrenci aliniyor. Bugun kac kisi diye merakla gittim. Bir ogrenci gec geldi derse, Dersaneye girer girmez cantasindan kucuk kaplar ve catallar cikardi. Birden sasirdim neler oluyor diye . diger ogrenciler de merakta. Kucuk kaplardan birinin kapagini acti ve "BUYRUN KADAYIFA" dedi . Sasirdim , sasirdik . hayal edebileceginiz sekilde catallari daldirdik kaba . Mmm...KADAYIF tadi guzel , serbetini iyi cekmis ama fistik yada ceviz aradim icinde . YOK. Ogrenci ozur diledi . O gun evde ceviz ici yada fistik ici yokmus .

"Ellerine saglik . Allah ne muradin varsa versin . Dile benden ne dilersen ." cumlelerini siralayarak ve anlamlarini acikladim bir yandan da elimde catal arada bir tabaga uzaniyordum . Uzun zamandir kadayif yememenin verdigi hasretle ...

Sonra kadayifi hazirlamasini nerede ogrendigini sordum . Helal olsun AYSE sana . Bir Japon a dogru durust yemek yapmasini bile beceremeyen genc bir kiza kadayif yapmasini ogretmissin benden once .

Bu ayin 23 burada resmi tatil . Kismet olursa ogrenciler bizim eve gelecekler . Kac kisi gelir bilmiyorum . Kesintisiz her yil bir grup ogrenci evde konugum olur . Bazan birlikte manti bile yaptigimiz oldu . Bu kez ne yemek istediklerini sordum . Benim aklimda milli yemeklerimiz kuru fasulye pilav karniyarik sigara boregi vs vardi . Bir ogrenci "Biber dolmasi da yemek istiyorum ." dedi .

Simdiden icim kipir kipir . O gun nasil olacak diye . Simdiye dek hep alnimin akiyla ciktim . Yaptigim yemeklerin hepsi sevilerek yenmisti . Kolay bir tatli tarifiniz var mi ? Var ise lutfen yazar misiniz ?

Evet yine kadayifa donuyorum . Her sey aklima gelirdi ama bir Japon' un yaptigi kadayifi yemek aklima gelmezdi. Ogrenci ailem icinde bir dilim hazirlamis sagolsun . Eve geldim . Yemek sonrasi bir fasil daha yedik bu kez esim eslik etti.

Gunlerinizin tatli gecmesi dilegiyle.......

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

1 kg. süt 12 çorba kaşığı toz şeker 12 '' '' irmik 60 gr. margarin 1 yumurta, ceviz içi süte şeker ve irmik karıştırılır kaynatılır. Koyulaşınca ateşten alınır yağ eklenir, karıştırılarak soğutulur. Yumurta çırpılır koyu karışıma eklenir. Kalıp ıslatılır. Karışımın yarısı kalıba dökülür üzerine iri kıyılmış ceviz serpilir. Kalan yarısı da üzerine dökülür, buzlukta dondurulur.

narçiçeği 
 13.11.2007 22:30
Cevap :
Burada irmik yok ama ona benzer bir sey var . Belki kullanabilirim . Sagolun . sevgilerimle  14.11.2007 0:20
 

şekerpare tarifime 2 yumurta ilave edip şurup ölçüsünü 3 bardak şeker, 3 bardak su olarak değiştirin lütfen. Aklımdan yazdım tarifi, içime sinmedi tarif defterimi aradım buldum, biz geçen yıl ev taşıdık, akabinde hastalandım, bazı kitap kolilerini açamamıştık, şimdi tarif gerekince açtım ve buldum. çok özür diliyorum, inşallah denemeden yetişmişimdir. Sevgilerimle...

narçiçeği 
 13.11.2007 22:20
Cevap :
Merhaba Daha denememistim . Lutfen dert etmeyin .onca yorgunlugunuz arasinda arastirma yaptiginiz iicin tesekkurler . Caniniz sagolsun .  14.11.2007 0:15
 

13 kahve fincanı un, 2 kahve fincanı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 250gr. margarin(oda sıcaklığında) hepsi karıştırılır, az ele yapışan bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır ortasına badem veya fıstık batırılır. Yağlanmamış tepsiye dizilip pembeleşinceye dek pişirilir. Ayrı bir yerde 2 bardak su, 2 bardak şekerle kaynatılıp şurup yapılır soğutulur. Fırından çıkan sıcak bezelerin üzerine soğuk şerbet dökülür Japon öğrencilerin parmaklarını yememelerine dikkat edilir. AFİYET OLSUN.

narçiçeği 
 12.11.2007 22:53
Cevap :
ARIGATOU..tesekkurler tarif icin . ogrencilerimi uyaririm parmaklari konusunda:) Sevgilerimle .  13.11.2007 1:37
 

Öyle keyifle okudum ki.Afiyet olsun diyorum. Pratik tatlı tariflerim var.Göndereceğim.Sevgimle

mavinin güncesi hanife 
 12.11.2007 20:10
Cevap :
Simdiden cok tesekkurler . ARIGATOU .. Sevgilerimle.  13.11.2007 1:38
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 397
Toplam yorum
: 1163
Toplam mesaj
: 200
Ort. okunma sayısı
: 1086
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster