Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Japonlarin tatlilari

Japonlarin tatlilari
 

Bizim baklavalarin, lokumlarin yerini hic bir sey tutmaz diyebilirsiniz. Ben de ayni kanidayim. O nedenle kardesimin hediyelik getirdigi baklavalari hemen yedik bitirdik . Isin ilginc yani bu konuda biraz cekingen davranan esim bile "Ne guzelmis !" diyerek bize katildi yemek sirasinda . Turk tatlilarini pek bilmeyen esimin kardesi ve anne babasi bile hayir demedi. Lokumlari hediyelik olarak ese dosta armagan ettik .

Bu kez sizlere burada mevsime gunlerin ozelliklerine gore degisik sunumlari olan Japon tatlilarindan soz etmek istiyorum. Onde balik seklinde olanini cevizli baklavanin icine lokum konulmus gibi hayal edin .

Bir digeri lokumun icine kocaman bir uzum tanesi konulmus gibi . Cilegin cok oldugu donemde cilekli olani yapilir. Agziniza alinca eriyip gittini hissedersiniz . Eve gelir gelmez kardesimle bir ikisini yedik bile resim cekmeden once , dayanamadik.

Su yesil jelatin gibi kagida benzeyen tatli ile kapli olani olanina bakin. Ustundeki de tatli. Sicak yaza serinlik vermek uzere o renk secilmis .

Pembe olani ise bir cicegi animsatir . Icinde bizdeki barbunyaya benzeyen daha kucuk koyu kirmizi renkteki bir fasulte ezmesi vardir ." Fasulye tatli yenir mi ?" diye sorabilirsiniz ve size tuhaf gelebilir. Ama onlara da bizim kuru fasulye salcali , tuzlu yenince ilk once tuhaf geliyor , cekingenlik oluyor insanlarda .

Ve tum bunlarin yaninda yesil cayimiz . Ister sicak , ister soguk olanini icebilirsiniz . Icinde seker olmayan biraz acimsi tadi olan yesil cayin buruklugunu tatli ile gidebilirsiniz.

Bu yazidan sonra biraz daha yemeye devam edecegiz .Verecegi kalori mi ? Sorun degil. yarin bir saatlik yurume planimiz var !

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..