- Kategori
- Beslenme / Diyet
- Okunma Sayısı
- 244
Japonya'nın haram aburcuburları..

Sağolsun takipçilerim'den sık sık mail, mesajlar alıyorum.
Bir çok arkadaşımız bana şu yeniliyor mu? Bu yeniliyor mu?
Diye bir çok ürünlerin isimlerini veya resimlerini gönderiyor.
Bu konu hakkında yazılar yazmamı istiyor.
Ben de Japonya'nın 'Haram' yiyecekleri ve Japonya'nın 'Helal' yiyecekleri başlığıyla seri olarak yazmayı düşünüyorum.
İnşallah çok geniş bir arşiv elde edeceğiz :))
Bugün 'Haram' yani yiyemeyeceğimiz bir kaç ürünü tanıtmak istiyorum..
Kameda firmasının 'Kaki no tane' fıstık ve acılı pirinç patlağını tanıtmak istiyorum.
İlk zamanlar helal, haram ayrımını bilmeden bir kaç yemişligimiz olduğundan tadını çok iyi biliyorum:) acı tadın da pirinç cipsi gibi bir şey.
Japonların alkolle en çok tükettikleri kuru yemiştir.
Bir japon'un evin de 365 gün her daim hazır bulunur.
Her akşam bira ile bunu atıştırmayı severler.
Mâlesef bu markanın bu ürününü biz dikkat edenler yiyemiyoruz.
İçeriğinde: domuz katkısı vardır açıklaması bulunuyor.
İçin de bulunan kavrulmuş fıstıkları yiyebiliyoruz.
Fakat onada bulaşmıştır diye düşünenler olursa tercih sizin.
Tüketip tüketmemek size kalmıştır.
Bu çeşit pirinç cipsinin aynısını başka firmalar da üretmiştir.
Onları da bulursam yazarım:)
Japonların en çok tükettikleri 'Karamelli krema' japonya'da satılmayan bir dükkân bulamazsınız..
Ama mâlesef bizler yiyemiyoruz. Çünkü yapımında 'Domuz jelatini' kullanılıyor.
Ve yine aynı hayvanın katkı maddesi olan 'Nyuukazai' de vardır..
Kolay kolay içi temiz bir karamelli krema bulamazsınız..
En güzeli bunu yapmasını iyi bilen bir japon'dan rica etmek:)
Ben öyle yapıyorum çünkü;)
Arkadaşıma sene de bir kez giderim ve tek ricam bana
Purin yap demek oluyor:)
Sağolsun hiç bir zaman da kırmadan yapmıştır:)
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!