Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '11

 
Kategori
İzmir
 

Jeotermal dağıtımında Narlıdere'de ayrımcılık mı yapılıyor?

Jeotermal dağıtımında Narlıdere'de ayrımcılık mı yapılıyor?
 

Narlıdere İsmet İnönü Caddesi


Bildiğim kadarıyla jeotermal enerji ile ısıtma planlandığı için Narlıdere doğalgaz kapsamına alınmamış. İzmir'in hemen hemen bütün semtleri doğal gaz ağlarıyla örüldüğü halde Narlıdere'de bu konuda hiç bir çalışma yok. 

İlk bakışta olumlu gibi gelebilir. Çünkü jeotermal enerji ile doğal gaz arasında kıyaslanmayacak kadar farklılıklar var. En önemlisi jeotermal enerji bizim topraklarımızdan çıkıyor. Yüzde yüz yerli. Başka ülkelere bağımlı değiliz ve çuvallar dolusu dolar ödemiyoruz. Üstelik kışın en şiddetli günlerinde enerjisiz kalmak gibi bir endişemiz de yok. Tehlikesiz, kokusuz, hava ve çevre kirliliği yapmayan, doğaya yan etkisi olmayan bir enerji türüdür jeotermal. 

Narlıdere'nin büyük bir bölümü bu doğa dostu jeotermale kavuşmak için yıllardır sabırla bekliyor. 

Son birkaç yıldır yapılan haksız uygulamalara ise Narlıdere halkı tepki göstermeye başladı. Narlıdere'nin yeni yerleşim alanlarına hızla jeotermal tesisatı döşenirken diğerleri görmezden geliniyor. 

Bu konuya açıklık getireyim. Narlıdere'nin girişinde yer alan Kantar bölgesindeki yapıların tamamına jeotermal verildikten sonra rota güneye çevrildi. Mithatpaşa Caddesi ile Çeşme otoyolu arasında kalan yapılar proje kapsamına alındı. O bölgede Folkart ile birlikte birçok tanınmış inşaat firmaları süper lüks daireler yaptılar. Narlıdere'nin çıkışına kadar yer alan bu alana jeotermal tesisatı döşendi. Hepsi de bu doğal nimetten yararlanıyor. Ayrıca Sahilevleri'nde yer alan lüks villalar da jeotermal ile ısıtılıyor. 

Narlıdere'yi ikiye bölen Mithatpaşa Caddesi'nin üst kısımlarında kalan mahalleler ise unutulmuş durumda. 2. İnönü, Çamtepe ve Narlı mahallelerinde oturan ve Narlıdere'nin yerlisi sayılabilecek olan büyük bir bölüm jeotermalden yoksun. Bu bölge ile ilgili hiç bir çalışma yok. 

Bu ayrımcılığı farkeden halk homurdanmaya başladı. Bir araya gelindiğinde bu konu yüksek sesle konuşulur oldu. Belediye Başkanı Abdül Batur'un, Narlıdere halkı arasında ayrımcılık yaptığı iddia edilerek imza kampanyası başlatılacağı söyleniyor. 

Bir torba kömürün dokuz lira olduğu düşünülürse vatandaşın tepkisine hak vermemek elde değil. Caddenin alt tarafındaki lüks konutlar jeotermal enerjiyle ısınıyor, üst taraf ise kışın bu soğuk günlerinde çile çekiyor. 

Sana sevdanın yolları bana kurşunlar. 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur halkın başkanı olmakla övünür. Gerçekten halkın başkanıysa bu ayrımcılığa derhal son vermelidir. 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..