Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Jest

Jest
 

İNTERNETTEN


JEST; insan yaşamında çok çok önemli yeri olan bir durum (kavram demiyorum); çok canlı "bir çiçekten" hiç solmayacak tarihe yazılabilecek "bir cümleye" kadar çok farklı şekillerle yansıtılabilecek bir duygu. 

Şöyle bir gözümüzü kapatıp düşünürsek; ömrümüzce hafızamızda iz bırakan kaç jestimiz var? jestlerimiz kadar derinliğine insanımız var dersem, sanırım yanlış yapmam. 

Çünkü jest; bir insanı köpürtecek ileri zihinsel bir üründür. Ne kadar tahmin edilemiyorsa o kadar şaşırtıcı ve köpürtücüdür.

Hayatında (ettiği-edilen) jesti olmayan oturup şöyle bir düşünsün, neden diye... hiç mi elektiriğim yok diye? bunu yazarken sakın zırt pırt jestle karşılaşan biri olduğum düşünülmesin ama hayatımda bir kaç defa jest aldım ve yaptım.. çok çok keyifliydi, bilgelikten öteye.... 

Hayatımda yaptığım en büyük jest; birine "bir yumruk kadar bedeni, bedeni kadar yüreği olan insan" cümlemdi, unutamam söylediğim cümleyi kıskanmıştım. 

Bir de yaşamında jestten nasibini almamış bilgeler bile vardır, herkesin hayatında en az bir defa jestleşmesi dileğimle. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..