Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '14

 
Kategori
Siyaset
 

Jet Ruhi, böyle de olmaz ki!

Jet Ruhi, böyle de olmaz ki!
 

Siyasi konularda yazılar yazmam ve paylaşmam köşemde.

Genellikle siyaset dışı, hemen her konuda yazılar yazmaya çalışırım.

Yazacağım yazı da siyasi bir yazı gibi görünse de aslında, siyasetin en alt kısmı olan muhtarlıkla ve bir muhtar adayımızla ilgili olacak.

Her haliyle renkli bir kişiliğe sahip olan bu dostumuz, muhtar adayımız, genç kardeşlerimizden biri olunca; birkaç söz söylemeden geçmek olmaz.

Onu yazacak olmamda ki sebep, yaptığı işler değil, yapmayı taahhüt ettiği bir açıklamasından dolayı yazıma konu edindim.

Hani “On parmağında, on marifet!” derler ya!

İşte öyle, ama gerçekten “on parmağında, on marifet” var.

Adı, Ruhi AKAN, namı değer Jet Ruhi…

Ortaokul mezunu.

www.jethaber.com.tr,  Adıyaman, Adıyaman Gazetecileri Derneğinin Disiplin Kurulu Üyesi, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi, Umut Işığı Derneği Denetim Kurulu Başkanı, Akan Jet Çiçekçilik sahibi ve daha birçok görevi olan bir kardeşimiz.

Her şeyden öte, toplumsal sorumlulukların en önemli görevlerinden bir tanesine de talip olmuş durumda. Adıyaman, Eskisaray Mahallesi Muhtar Adayı.

Şimdi, şunu merak ediyorum? Bunca yoğun işinin arasında, Muhtarlık gibi bir görevi de üstlenecek olması, insanı düşündürmüyor değil. Tüm bu sorumlulukların altından nasıl kalkacak diye?... Ancak, Ruhi AKAN’a JET Ruhi dendiğini düşündüğümüzde; o kadar da anlaşılmayacak bir durum değil gibi.

Gerçi, neden Jet Ruhi dendiğini de pek bilmiyorum; ama karşılaştığımız ve fırsatını bulduğum müsait bir zamanda, kendisine muhakkak soracağım ve öğreneceğim.

Çünkü, yaptığı her şeyde; Jet ismini ön plana çıkarıyor,  Jet  Ruhi demesen kimsenin de tanıyacağı yok yani, o kadar!..

Kendime, “acaba çok hızlı mı hareket eder ya da çok mu hızlı yaşar?” diye düşüneceğim ama…

Bu kadar işin içinde, muhtarlığa aday olmak öyle kolay bir iş değil.

Bir de düşünün ki bu işe aday olan kişi ortaokul mezunu ve dört rakibi var.

Konuştuğunuzda, sanki üniversite mezunu, sanki usta bir tiyatrocu, sanki usta bir fotoğrafçı, usta bir gazeteci, usta bir teknoloji uzmanı, çiğköfte (ben yemedim daha), usta erbaplığını… saymıyorum bile!

O kadar siteyi güncel olarak, yazı ve haber trafik akışkanlığıyla hazır halde tutmak, başlı başına bir iş.

Türkiye’nin dört bir tarafına çiçek gönderecek şekilde bir esnaflık yapmak…

Sosyal sorumluk gerektiren toplumsal fayda ve paydalarda görev almak…

Sivil toplum örgütlerinde, yüklenilecek görevleri yapmak…

Bütün bunların yanında, bir de Adıyaman’ın en büyük, en eski ve köklü mahallelerinden biri olan Eskisaray mahalle muhtarlığına talip olmak…

İnsanın “bu ne hız böyle Jet Ruhi, bu nasıl bir çalışma temposu?” diye sorası geliyor.

Aslında Jet Ruhi ile ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki.

Örneğin, tatlı dili, güler yüzü, anlık verdiği hazırcevaplılığı, ortamı şenlendiren konuşma şekli, her konuya bir fıkrayla iştirak etmesi, etrafına saldığı pozitif konuşma şekliyle ortamı şenlendirmesi. Yaşama gırgır penceresinden bakarak, şen şakrak ve renkli kişiliği…

Haa, bir de unutmadan güzel sesi; özellikle sanat müziğini icra etmesi ve birçok Eski Türk Sanat Müziği Sanatçısının söylediklerini güzel yorumluyor olması…

Off ya!! Köşem bitti, yazıma esas olacak, ana konuya bile giremedim. Özelliklerini anlamaktan sıra gelmiyor ki…Ne yapayım?

Eskisaray mahalle muhtarlığına adaylığından ziyade, pek de alışık olmadığımız bir söylemin sahibi olması ilgimi çekti. Hiç bir muhtar adayının bu güne kadar vaat etmediği bir söylemde bulunmuştu.

Malum, Muhtar maaşları 871,00 TL’ye yükselince, talipliler çoğaldı. Hemen her mahallede, sayıları onlarla ifade edilir oldu. Öyle k, bayanlar bile aday oluyor. Galiba bu dönemin en ilginç olanı da bayan adaylarımızın çokluğu oluyor. Hiç bir muhtar adayı “maaş almak yok, aldığım maaşları mahallemdeki Üniversite gençlerine burs olarak vereceğim” dememiştir. İşte bunu Jet Ruhi taahhütte bulunmuştur. Sadece bu olsa iyi... Jet Ruhi, daha birçok taahhütte bulunarak, vadederek, rakiplerine hodri meydan diyor.

Seçim arifesinde, birçok aday vaatlerde bulunur; ama doğrusu bir muhtar adayının böyle bir taahhüt vermesi ilgimi çekmedi desem yalan olur. Yapar mı, yapmaz mı, onu ancak seçilecek olursa göreceğiz. Galiba o mahallede oturanlar ve bazı Üniversite gençleri çok şanslı olmalı. Çünkü Jet Ruhi gibi bir muhtarları olacak. Yani bir Jet Muhtar’ımız da olacak gibi.

Sen ne yapıyorsun Jet Ruhi, böyle de olmaz ki!!..

İyi ki rakiplerinin arasında bir bayan yok, yoksa işin zor olabilirdi.

Hadi bakalım hayırlısı.

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..