Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '18

 
Kategori
TV Programları
 

Jet Sosyete İlk Reyting Tokadını Yedi!

Jet Sosyete İlk Reyting Tokadını Yedi!
 

Geçtiğimiz hafta Star'ın yeni dizisi Jet Sosyete ile ilgili bir yazı yazmıştım. Bu yazıda Gülse Birsel'in Jet Sosyete'sinin eksik yanlarını sıralamış, ilk bölümden alınacak reytinglerin göz boyama ihtimalini dile getirmiştim. Bu göz boyama durumunun gerçekliği bu sabah itibariyle ön plana çıktı.

İlk hafta gazıyla zirvede yer alan Jet Sosyete, güldürememe durumu yüzünden 2.bölümünde reytinglerde sert bir düşüş yaşadı.

Gülse Birsel'in kaleminden çıkan Avrupa Yakası ve Yalan Dünya ile sık sık karşılaştırıldığı için izleyicide olumsuz bir izlenim yaratan Jet Sosyete'nin dün akşam yayınlanan 2.bölümünde karakterlerin biraz daha oturduğunu gördük ama yine de güldüreme durumunu aşabildiğini göremedik. Yani hala olmayan bir şeyler var. Bu olmama olayının temelinde hikayesinin ''görgüsüzlük'' temelinin etrafında dönmesi temel sebep olabilir. Karakterlerin bazılarının yapmacıklık içermesinin katkısı da olabilir tabi ki.

Ama hepsini geçtim, 1 haftada bu kadar reyting kaybetmek nasıl olabilir arkadaş?

Dizinin dün akşam yayınlanan 2.bölümü TOTAL grubunda 3.95 reyting ile 10., AB grubunda 6.86 reyting ile 2., ABC grubunda ise 6.29 reyting ile 3.oldu. Geçen hafta yayınlanan ilk bölüm TOTAL grubunda 5.89 reyting ile 3., AB grubunda 10.31 reyting ile 1., ABC grubunda ise 9.06 reyting ile 1.olmuştu.

AB ve ABC grubunda 1.sıradan 3.sıraya düşmek çok aşırı bir kayıp gibi görünmese de, 10 reytingten 6'ya düşmek önemli bir mesajdır. TOTAL grubunda 7 sıra birden gerilemek de başka bir mesaj gibi duruyor. Bu pazar derbi maçının olması da izleyicinin kaçmasına bir sebep olarak gösterilebilir tabi. Ama dizinin bir gerileme trendine girdiğini söylemek zorundayız. ''Daha 2.bölümden bunu nasıl söylüyorsun?'' diye sorabilirsiniz. Ama görünen köy kılavuz istemez derler sevgili okuyucu. Kara bulutlar göstere göstere geliyor yani.

Gülse Birsel'in zekasından, tavrından, konu işleme tarzından şüphe duymayan birisi olarak Jet Sosyete'nin klişe bir halde olduğunu geçen hafta yazmıştım. 2 saatten fazla süren bir sit-com yazmak zor olabilir doğru. Ama yine de şu zengin-fakir hadisesinden, sosyetik mesajlardan vazgeçmeyen bir Gülse Birsel kalemi olması da sıkıyor insanı. Avrupa Yakası'nın Nişantaşı'nda, Yalan Dünya'nın Cihangir'de geçmesiyle farklı hayatları sergilemesi söz konusu olmuştu. Jet Sosyete ise daha belirsiz ve yapma bir dünyanın ürünü. Yani diğer ikisinden daha da fena durumda.

Neyse...

Sonuç olarak, Jet Sosyete 2.bölümüyle birçok izleyiciyi elinden kaçırdı. Dizi kaçanların geri gelmesi ya da sayılarının daha da artması gibi 2 ihtimalle yeni haftaya girecek. Hangi sonuçla karşılaşacağını ise gelecek pazartesi hep birlikte göreceğiz.

Jet Sosyete kısa zamanda jet bir müdahaleye maruz kalabilir mi?

Valla olabilir.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..