Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '11

 
Kategori
Meslekler
 

Jigolo olmak Meslek edinmek midir?

Jigolo olmak Meslek edinmek midir?
 

Erkek fahişeler!!!


Son zamanlarda yeni bir meslek (!) adı gündemde adı "Jigolo'luk". Anlamı yaşlı kadınları, her bakımdan tatmin eden, genç ve yakışıklı erkeklerin hizmetleri karşılığı, para ve hediye kabul etmeleri. 

Yargılamak tek yaptığımız şey toplumumuzda, ama ben bu konuda ki görüşlerimi yazmak zorunda hissettim kendimi. 

Bazı erdemler, değerler vardır, dostluk, yalan söylememek, namuslu ve çalışkan olmak, kimsenin malına, canına, namusuna göz koymamak, yoksula yardımcı olmak, misafirperver olmak gibi. Eğitim okulda verilmez, doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreçtir. 

Para kazanmak, yaşamımızı sürdürmek için gerekiyor, araçtır para amaçlarımıza ulaşma ana yollarından biridir ama: İnsan olmak zor bir işlemdir, güdülerimizin dışında sorumluluklarımız vardır. Biz yalnızca yemek, içmek, üremek, ve boşaltım yapmaktan çok daha fazlayız. Kromozomlarımız, DNA'mız, yaradılışımız önce insan olmak için verilmesi gereken bir savaş gerektiriyor. Bu savaş süresince ihanetler, hançerlenmeler, türlü zorluklarla karşılaşmamız kaçınılmaz 

iyiliğin, erdemli olmanın gücü, sonradan oluşturulmuş yapay bir güç olan paradan daha önemli olması gerekiyorken para için yapılan işe bakın! 

Ben kendi adıma hiçbir zaman kendine saygısı olmayan bir erkek ile olmak istemem. Para fazlalığı varsa bunu gerçekten ihtiyaç sahipleriyle paylaşmayı tercih ederim. Damızlık, eli ayağı tutan sağlıklı birine neden para vereceğim? Bu kendimi de çok aşağılamak olmaz mı? 

Bunca yoksul aile, çocuklarını okutamayanlar, hasta olup tedavi için gereken parayı bulamayanlar duracak, jigolo olan birine para akacak... Bu akıl almaz derecede seviyesiz bir konuma girmektir. 

Düşünsenize sizi hiç sevmeyen, hatta iğrenen ama paranın gücü ile sizinle olan biri ile beraber olmak ne kazandırır? 

Genç, bakımlı, yakışıklı bir erkek ama kişisel gelişimi için hiçbir şey yapmak, emek vermeden çok para kazanmak, "emek veriyorum diyebilir bir jigolo. Zaman kimse için sabit değil, bir gün o genç adam yaşlı bir erkek haline dönüştüğünde, ona yalnızca parası için, sahte sevgi gösterileriyle numaralar yaparak davranan , çaresiz kalınca da parayı alıp, çekip giden bir genç kadının arkasından ağlarken bulursa, sahteliğin bedelini sahtelik olarak almış olacaktır. 

Hayatta ne ekersek onu biçeriz, ne gençlik, ne mal mülk, ne de şöhret kalıcı değil, dünya Sultan Süleyman'a kalmadı, kimseye kalmaz. 

Jigolo yani erkek fahişelik bir meslek olarak kabul edilemez, çünkü kazanılanlar , kaybedilenlerin yanında okyanusta bir toplu iğne kadar küçük kalıyor. Paranın satın alamayacağı, ulaşamayacağı temel değerler vardır, pahalı bir yatağınız olabilir ama uyku parayla alınamaz, çok güzel bir villanız olur, ama yuva , sevgi ve güven dolu bir aile parayla olmaz, erdemli olmak için emek, samimiyet ve içtenlik gerekir. Paranın aldığı herşey insanı daha da fazlasına yönlendirir, süper bir arabanız varsa, çok daha yeni ve geliştirilmiş modeli çıkınca onu almak isteyeceksiniz, teknoloji hızla gelişiyor, sonu yok... 

Birini sevmek, güvenmek, paylaşmak, öğrenmek, üretmek, samimi olmak uzun vade de çok şey kazandıran ama ne yazık ki zamanımızda önemsiz özellikler gibi görünen, hayatımızın temel taşlarıdır. 

Jigolo olmak uzun vadede kişinin insan olma özelliklerinden vazgeçerek yalnızca eti için yaşayan bir birey haline dönmek ve geriye dönüşü olmayan hasar almaktır, yani keskin sirkenin en büyük ziyanı küpünedir. 

Lutfen limon satın, simit satın, emek verin ama sizi kullanmalarına asla izin vermeyin. 

Yoksulluk zordur ama çok şey öğretir, güçlendirir, yeni yollar keşfederiz. 

Birini sevecekseniz bu koşullara bağlı olmamalı, sizi seven de koşulsuz., çıkarsız yalnızca siz olduğunuz için sevmeli. 

Kanmayın, meyil etmeyin, etkilenmeyin, merak etmeyin. 

Başımıza ne geliyorsa ya meraktan ya da ........ tan geliyor amanın ! 

Yapmayın !!! 

 

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..