Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '08

 
Kategori
Turizm
 

Jigoloları ile Bodrum senaryosu

Jigoloları ile Bodrum senaryosu
 

İşte Bodrum’un senaryosu; abartılmış eğlence ve cinsellik


Bodrum’un bir senaryosu var mıdır?

Hani bir çok turistik kentin kendine has bir hikayesi, bir cazibe anlamı vardır. Bu bazı yerde tarih ve kültürdür, kimi yerde deniz, kum, güneş ve doğadır…bazen eğlence, bazen kumar, kimi zaman da dinlencedir.

Turistik kent dediğimizde illakide bizi çeken bir özelliği, bir senaryosu bulunur. Bir takım özellikleri ile yaşadığımız yerden farklıdır, zaten bunun için de tercih edilir.

Kimi turistik kentler de vardır, gideninde afrodizyak etkisi yaratır. Bir giden bir daha gitmek ister.

Bodrum için yıllardır kurulan senaryo ise; eğlence ve cinsellik değil midir?

Milyonlarca dolarlık tanıtımlar yapılır, yurt dışında turizm fuarlarına gidilir…amaç daha çok turist çekmek, turistik bölgelerimizi daha iyi tanıtmaktır.

Ancak fuarlarda dev ekrana öyle bir film karesi yansıtılır ki; ilk etapta gözünüze hoş gelir, barlarda delicesine eğlenen turistlerin ışıklar altındaki görüntüleri.

“Hımm” der eğlenceyi seven turist, hele bir de turkuaz rengi bir deniz varsa görüntüde, özellikle Orta ve Kuzey Avrupa insanları standlara doluşur, broşürler alır, inceler ve daha sonra da tur operatörüne giderek beğendiği tesise sudan ucuz Türkiye tatilini rezerve eder.

Bodrum’a gelen genellikle İngiliz ve İrlandalı turistler gündüz kaldıkları otellerin havuz ve plajlarında, gecede Bodrum’un meşhur barlar sokağında gönlünce dinlenerek, eğlenerek tatil yapmak isterler.

Bodrum bar ve otellerinde ise “Orgazm”, “fuck u” , “Sex on the Beach” gibi içkiler satılırken, çıplak köpük partileri düzenlenir, cinsel istismarla dolu animasyonlar üretilirir. Kadın ve erkek bedeni üzerinden sadece sekse odaklı yozlaşmış eğlence geceleri yaşanır Bodrum’un barlarında.

Bu barların olmazsa olmazları, yazın üç kuruş para kazanmak için bölgeye gelen yağız Anadolu delikanlılarıdır. Yıllardır da vardır bunlar…yeni çıkmamışlardır ortalığa. Zamanla Bodrum bar kültürü ile tanışırlar, buralarda garsonluk yaparken bir müddet sonra kendilerini bar masalarının üzerinde dansederken bulurlar. İçkinin dozunu kaçırmış turistlerin çığlıkları arasında soyunarak danseden erkek dansçılar oluverirler.

Zamanla iyi para kazanmaya başlarlar. E taş attı da kolu mu yoruldu, kadın istiyorsa bunların görevidir en iyi seks hizmetini de vermek…yaşlı, genç kadın bakmazlar sadece paradır artık onlar için önemli olan.

Böyle türedi yıllar yılı Bodrum’un jigoloları.

Tüm bunlar olurken işletme sahipleri hiç sesini çıkarmazlar. Gecenin sabahında karlarına bakarlar. Kime ne jigololardan, yaşlı kudurmuş turist kadınlardan. Alan razı veren razı.

Sonra günü birinde bir İngiliz dergisi tutar bu rezillikleri yazar. Onlara göre suçlu Bodrum’un jigololarıdır. Kendi kadınları ne isterse yapmakta özgürdür çünkü.

İnternet sitesi bile açmışlar Bodrum Jigoloları; ‘www.bodrumjigolo.com’ adlı sitenin Bodrum'da fuhuş sektörünü elinde tuttuğu, jigolo ve partner servisi yaptığı ileri sürülmüş ve site kapatılmış.

Yeni akıllarına gelmiş Bodrum’un bu rezilliklerine dur demek. Yıllardır nerelerde idiniz?

Bu yozlaşmış bar kültürü yeni ithal edilmedi Bodrum’a …bizzat bizim yozlaşmış popüler kültür ürünü medya maymunlarımızın da rolu büyüktür.

Şimdi otelcisi, barcısı, yöneticisi hep bir ağızdan bağırıyorsunuz “Bodrum jigoloları ile tanıtılamaz ” diye.

Geçmiş olsun; artık Bodrum “Seks Turizmi” için ideal bir kent olarak gösteriliyor.

Bodrum’un tarihsel, kültürel birikimi unutturulmuş, sadece bar, otel ve lokanta kültürüne odaklı bir “eğlence ve cinsellik” anlayışı çoktan oluşmuştur.

Turistlerin ceplerini yolmak ve akılları baştan almak için uyuşturucu, alkol ve seks üzerinden kazanılan para ceplere girerken, hiçbir tepki göstermezken şimdi neyin nesidir bu feryat figan?

Hadi, toplayabilirseniz toplayın Bodrum’un senaryosunu artık…

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..